Elárulta az orvosszakértő, hogy a Till Tamás-ügyben mikor láthat tisztábban a rendőrség

Az ügyet kiemelten kezelik a nyomozók.

2024. 08. 06. 15:30
Till Tamás Forrás: baon.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Till Tamás tizenegy évesen, 2000. május 28-án a bajai gyermeknapon tűnt el. Biciklivel ment el otthonról, és soha többé nem látták. A sokáig eltűnésként kezelt ügyet egy idén júniusban előkerült információ helyezte új megvilágításba, miután egy bajai tanya melléképületében, a beton alatt elásva egy gyermek holttestére bukkantak a rendőrök.

A csontokon talált ruhadarabokból egyértelműnek tűnt, hogy Till Tamás holttestét találták meg. A mintavételek után megindultak a genetikai vizsgálatok, amelyek még biztosabb eredményeket hozhatnak. A genetikai vizsgálattal kapcsolatban az Origó megkereste Kovács Katalin igazságügyi orvosszakértőt, aki elmondta:

akár hónapokig is eltarthat, mire a vizsgálatok lezajlanak, ugyanis Magyarországon csak Budapesten végeznek ilyen fajta eljárást, és az igazságügyi orvosszakértők rendkívül leterheltek.

Hozzátette: mivel Till Tamás ügyét kiemeltként kezelik, előfordulhat, hogy a folyamat gyorsabban fog lezárulni.

Az elmúlt huszonnégy évben Till Tamás szülei egy pillanatig sem adták fel a reményt, hogy a gyermekük egyszer előkerülhet.

Borítókép: Till Tamás (Forrás: Baon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.