Minden vármegyében operatív törzs alakult, ezek koordinálják az árvízi felkészülést

Nagy a készültség.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 09. 15. 21:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész hétvégén dolgoztak a tűzoltók a Boris ciklon okozta viharkárok felszámolásán. A hétvégén csaknem 750 beavatkozásra volt szükség, zömében az erős szél miatt kidőlt fák és letört faágak miatt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

– A ciklon tartós esőzést hozott, ami a folyók áradásához vezet. A katasztrófavédelem központi szinten és minden árvíz által érintett vármegyében területi szinten is operatív törzset hozott létre, amelyek a nap 24 órájában koordinálják a kárfelszámolást és az árvízi felkészülést

– írták a közleményben.

A katasztrófavédelem is felkészült

A katasztrófavédelem minden árvízzel érintett önkormányzattal folyamatos kapcsolatot tart fenn, az érintett településeken katasztrófavédelmi összekötő tisztek segítik a védekezést, a szakmai irányítást pedig a helyszínen lévő vízügyi műszaki vezetők végzik.

– Ahol árvízvédelmi készültség lép érvénybe az önkormányzati védvonalakon, ott a katasztrófavédelem szükség esetén kiegészíti az önkormányzat rendelkezésre álló erőit és eszközeit. 

Folyamatosan biztosítja a védekezés logisztikai feltételeit, mobilgátakat, szivattyúkat, homokzsákokat, egyéni védőruhákat, homokzsáktöltéshez szükséges eszközöket, segíti az eszközök és erők szállítását

– áll a közleményben.

A katasztrófavédelem közölte, amennyiben lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség, arról időben tájékoztatják a lakosságot és megszervezik az emberek ideiglenes kitelepítését, utaztatását, elhelyezését és ellátását, majd visszatelepítését.

Borítókép: A védekezésről készült kép (Forrás: Facebook/Makay Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.