Orbán Viktor olyan helyről jelentkezett, ahol nemsokára tenger lesz + videó

Kisorosziban és Pócsmegyeren folytatta árvízvédelmi körútját a miniszterelnök.

2024. 09. 19. 15:48
Forrás: FACEBOOK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kisoroszi az a település, amit a víz elzárt a külvilágtól. Szerencsére itt az elmúlt években építettünk védműveket, amik jól tartják a vizet, ezért nincsen pánik – mondta új videójában a miniszterelnök, aki csütörtök délelőtt Kisorosziban folytatta árvízvédelmi irányító munkáját Vitályos Eszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével.

A kormányfő úgy látja, hogy a település polgármestere és a testület ura a helyzetnek. Beszámolt róla, hogy beszélgetett a helyiekkel, ők is úgy látják, hogy a védekezés rendben zajlik.

– Ahol most állunk, nemsokára tengerré változik majd. Mezőgazdasági terület. Amit lehetett, betakarítottak, de azért 200-300 hektár értékes mezőgazdasági terület majd víz alá kerül – fejtette ki Orbán Viktor. Úgy látja, hogy mindenki tudja a dolgát, és külön köszönetet mondott a kaposváriaknak, akik az elzárt településen biztosítják a vészhelyzeti készenlétet.

Árvíz - Orbán Viktor Kisorosziban ellenőrizte a védekezési munkálatokat
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az árvíz által körülzárt településre motorcsónakkal kelt át a miniszterelnök, ahol beszélt a védekezésben részt vevő helyi lakosokkal is.

A Duna áradása által fenyegetett faluban 1032-en vannak most, de mindenki biztonságban van,

mert a védekezés hatékony és eredményes – állapította meg a kormányfő.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az árvízi védekezést Pócsmegyeren is ellenőrizte Orbán Viktor Vitályos Eszter országgyűlési képviselővel. A kormányfő meghallgatta a helyi védekezésért felelős vízügyesek jelentését. A miniszterelnök a pócsmegyeri látogatásáról is videót osztott meg a közösségi oldalán.

Borítókép: Orbán Viktor bejáráson (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.