Elhanyagolták Karácsonyék az aluljárókat, ki is fogott rajtuk az eső + fotók

Siralmas állapotban vannak a felszín alatti átkelők a fővárosban.

2024. 09. 19. 22:19
Corvin-negyed aluljáró
Forrás: Magyar Nemzet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban véget ért nagy esőzések nem csak az aszály enyhítésére voltak jók, hanem hogy a Karácsony Gergely-féle baloldali városvezetés végre foglalkozzon a budapesti aluljárók állapotával. Ugyanis mint arról lapunk is beszámolt, az elmúlt évtizedekben városszerte romlani kezdett az felszín alatti átkelők állapota: a járókelők nap mint nap a kiüresedett üzletek mellett sétálva a potyogó vakolatot, fetrengő hajléktalanokat kénytelenek kerülgetni, míg eljutnak úticéljuk felé.

Aluljárók, Corvin-negyed, Budapest, esőzés, beázás
Fotó: Magyar Nemzet

A főváros egyik legfontosabb közlekedési csomópontjánál a Corvin-negyed aluljáróját sem becsülték annyira Karácsonyék, hogy rendezett körülmények között tudjanak ott átsétálni a járókelők.

A Corvinnál nonszensz a plafon, nem hiszem el, hogy ennyi idő után sem tudják szépen megcsinálni, már most szükség volna a felújítására, mielőtt beköszönt az esős idő. De láthatóan semmi nem történik

– nyilatkozta korábban a Metropolnak egy járókelő. A karbantartás hiányának meg is lettek a következményei:

a hétvégén lezúduló háromnapos eső nem kímélte a leharcolt aluljárót, több helyen is beázott, a plafonon elhelyezett vaselemek pedig a földre potyogtak.

Fotó: Magyar Nemzet

A munkások azóta nekiláttak a károk helyreállításának, de továbbra is kérdéses, hogy a városvezetés hajlandó-e érdemben foglalkozni a több százezer ember utazását biztosító aluljárók állapotával. Jelenleg úgy tűnik, továbbra is csak tüneti kezelésről van szó, és elodázzák a probléma valódi megoldását.

Borítókép: A Corvin-negyed metróállomás aluljárója (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.