Úgy viszik a magyar autótolvajok ezt a márkát, mint a cukrot

Változott a körözött személyautók listájának sorrendje.

Forrás: Vezess.hu2024. 09. 02. 14:47
Illusztráció Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rászálltak a francia autókra a tolvajok – derült ki a Vezess.hu oldal által közölt adatokból. A lap kérésére összeállított statisztikák szerint 2024 első fél évében Citroenből már többet loptak el, mint tavaly egész évben, a hathavi Renault-körözések száma pedig megegyezik 2023 egészével. Hajszálnyival Peugeot-ból is több tűnt el most fél év alatt, mint a tavalyi éves adat fele.

Ezzel a Renault a második a rendőrség személyautós körözési listáján, holott a francia márka forgalomban lévő autói jelenleg az 5–6. helyen állnak a darabszám szerinti sorban. 

Felülreprezentált 2024 első felében a tolvajoknál a Citroen és a Peugeot is az országban használt példányaik számához arányosítva.

Időarányosan több személyautót loptak Opelből és FIAT-ból is 2024 első hat hónapjában a tavalyi egész éves számokkal összevetve, így az olasz márka is jóval előrébb van ezen a feketelistán, mint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) forgalomban lévő járműveket összegző táblázatában.

Mindeközben jóval kevesebb Volkswagenre adtak ki körözést idén, mint a 2024-es, éves adat fele, és csökkent a Fordok lopása is. Az országosan második legnagyobb számban használt Suzukinál nem látni érdemi elmozdulást, feleannyi körözést sem adtak le a modelljeire, mint az Opel különféle autóira.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.