Új polgármestere lesz Rábaszentmihálynak

A júniusi választáson kialakult szavazategyenlőség miatt időközi polgármester-választást tartanak Rábaszentmihályon.

2024. 09. 15. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két jelölt indul a vasárnapi rábaszentmihályi időközi polgármester-választáson, Takács Katalin és Németh Balázs. A falut 1996 óta irányító Horváth Gábor azonban úgy döntött, nem méreti meg magát, és huszonnyolc év után visszavonul a tisztségtől – írja a Kisalföld.

A Horváth Gáborral azonos számú szavazatot elnyerő Németh Balázs most is ott van a jelöltek között, valamint új indulóként Takács Katalin neve is szerepel a szavazólapon.

Visszalépett, illetve nem jelöltette magát Takács Ottó és Szabó Tamás József sem. A szavazók tehát két fiatal ember közül választhatnak. Németh Balázs egy győri gyár munkatársa, míg Takács Katalin a közművelődés területén dolgozik.

 

Horváth Gábor elárulta, miért nem indul

– A helybeliek jó része, úgy látszik, változást szeretne, én pedig úgy gondolom, válasszanak a fiatal jelöltek közül. Szabják meg ezentúl ők, mi­­lyen irányba menjen a továbbiakban a falu. Huszonnyolc év nagy idő, ennyit töltöttem el a polgármesteri székben, most ideje lesz a pihenésnek. Többet foglalkozhatok a családommal, a gazdaságommal, mert bizony az elmúlt évtizedekben ezek csorbát szenvedtek – indokolta döntését a lap kérdésére a falut közel három évtizede vezető polgármester.

A távozó polgármesternek olyan szép eredmények fűződnek a nevéhez, mint az ország egyik legjobban működő, közmunkaprogramban felépített gazdasága – emelte ki a Kisalföld.

Borítókép: Rábaszentmihály (Fotó: Kisalföld/Cs. Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.