A kenneltakarítás sem áll távol az önkéntesektől, egyre fontosabbak az állatok, és teszünk is értük

A kétkezi munka mellett ötszáz kilogramm állateledel kiosztásával is szeretnének hozzájárulni a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkájához.

2024. 10. 06. 11:54
Fotó: pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kennelek takarításával és állatok sétáltatásával segítenek a Porsche Hungaria Das WeltAuto önkéntesei és családtagjaik vasárnap a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élményparkban – rövid nevén a Rex Állatszigeten – az állatok világnapja alkalmából.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Porsche Hungaria Das WeltAuto Centrum közös eseményén Tóth Péter értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a kétkezi munka mellett ötszáz kilogramm állateledel kiosztásával is szeretnének hozzájárulni a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkájához. A márka és munkatársai eltökéltek a társadalmi szerepvállalások iránt, ezért igyekeznek minél több jótékonysági akcióban részt venni – tette hozzá az értékesítési igazgató. 

Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója arról tájékoztatott, hogy az alapítvány bármilyen elhagyott állatot befogad, kutyák és a macskák mellett az Állatszigeten vannak lovak, kecskék, tengeri malacok, nyulak, birkák, madarak és nemrég adták át az ország első ékszerteknős mentő-tavát. Az igazgató az állatokról való felelős gondoskodás fontosságát hangsúlyozta. Mint elmondta, az alapítvány Állat Örökbefogadási Központja koordinálja az állatok örökbeadását, állatmentő szolgálatot és kutyaiskolát működtetnek, a mini farmon pedig olyan birkákat, kecskéket, nyulakat, tengeri malacokat tartanak, amelyeket meg lehet simogatni. 

Jövő évben adják át a Felelős Állattartás Házát, ahol gyerekekkel ismertetik meg azokat az alapgondolatokat, amelyek betartásával – reményeik szerint – 10-15 év múlva nem lesz Magyarországon kóbor állat. Az idén 33 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány több mint tízezer állatott adott eddig örökbe, napi szinten több mint 250 elhagyott, sebesült, krízishelyzetben lévő állatnak nyújt segítséget. Az alapítvány telephelye egy többfunkciós létesítmény – a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark – rövid nevén Rex Állatsziget - amely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását és a környezettudatos magatartás népszerűsítését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.