Álszentség a tetőfokon: az ingyenes egészségügyi ellátásért aggódik a DK

Emlékezetes: Gyurcsányék kormányon vizitdíjat vezettek be.

2024. 10. 07. 15:49
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. április 15. Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 15-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a parlamentben arról beszélt, hogy a kormány 62 évről 65 évre emelné az idősek ingyenes fogorvosi ellátásának korhatárát. A Gyurcsány-párti politikus a napirend előtti felszólalásában úgy vélekedett, hogy mindez hárommillió embert érint. Hozzátette, hogy nem spórolni kellene az emberek fogászati ellátásának költségein, hanem kiszélesíteni az ellátást fogmegtartó kezelésre és fogpótlásra.

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt vezettek be kórházi napidíjat és vizitdíjat

– emlékeztetett válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

Jelezte, hogy a DK-s László Imre egy korábbi megszólalásában a kórházak negyven százalékát feleslegesnek tartotta. Hangsúlyozta, hogy a fogászati ellátáshoz kapcsolódó életkor nem fog változni, az elhangzottak csak egy társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumban szerepeltek.

A szakrendelők állami fenntartásba vételére nincs általános terv, ez csak akkor történhet meg, ha ezt kéri az önkormányzat és az állam is átvenné, azaz szándékegység van

– fogalmazott. 

 

Az államtitkár megjegyezte, hogy 2010 óta jelentősen nőttek az orvosi bérek, amelyek hozzájárultak a hálapénz kivezetéséhez is.

Borítókép: Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a parlamentben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.