Hidegfront érkezik a hétvégére + videó

Őszi időre számíthatunk.

2024. 10. 12. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes őszi időjárás várható szombaton, délután napos idővel, számottevő csapadék nélkül – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A köd feloszlik, a rétegfelhőzet mindenütt szakadozásnak, gomolyosodásnak indul. Délutánra már kissé felhős, de túlnyomóan napos idő valószínű nyugatról felvonuló fátyolfelhőzettel.

Az északias szél az északkeleti tájakon még megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.

Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet, fronthatással nem kell számolni.

Anticiklon húzódik térségünk fölé szombatra, amelynek döntően a peremén helyezkedik el a Kárpát-medence. Nagyrészt csendes őszi időre számíthatunk az ilyenkor szokásosnak nagyjából megfelelő hőmérséklettel. Az egyetlen kivétel a vasárnapi nap lehet, de az aznap átvonuló hidegfront sem okoz jelentős változást nálunk.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.