Sallai kisebb sérülése ellenére is gólt szerzett – így élte meg a hollandok elleni meccset + videó

Sallai Roland találatával sokáig vezetett Hollandia elleni a magyar labdarúgó-válogatott, amely végül 1-1-es döntetlent játszott a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A péntek esti gólszerző játéka előzetesen bizonytalan volt, a meccs után elmondta, hogy érezte magát a pályán.

2024. 10. 12. 5:47
MIR_0660
Sallai Roland előbb kapufát talált, majd gólt szerzett Hollandia ellen. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az is nagy bravúr, hogy döntetlent ért el az Európa-bajnoki elődöntős holland válogatott ellen a magyar csapat, minimális hiányérzete mégis lehet a szurkolóknak, hiszen a korábban kapufát eltaláló Sallai Roland góljával a 32. perctől kezdve Magyarországnál volt az előny. Amikor Hollandia a 83. minutumban egyenlített, a hazai gólszerző már nem volt a pályán – a kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Rolandnak pénteken 65 percnyi játék jutott.

Sallai Roland nem volt 100 százalékos állapotban, mégis a kezdőcsapatban kapott helyet Hollandia ellen. Fotó: Csudai Sándor

– Kötéssel játszottam, kicsi fájdalommal, de arra a 60-65 percre ezt félre tudtam tenni. Kicsit már éreztem a lábam, kezdett egyre jobban befogni, de ameddig a szívem visz, meg persze amíg a szövetségi kapitány engedi, én a pályán szeretnék maradni – mondta a lefújást követően a magyar újságíróknak a Galatasaray futballistája, aki kérdésre válaszolva a góljáról is beszélt. – Szerencsére sok találatot szereztem már a magyar válogatottban. Ha nem is a Hollandia elleni a legszebb, de az egyik legfontosabb volt.


 

Dibusz Dénes és Csoboth Kevin értékelése

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes több fontos védéssel járult hozzá a csapat eredményességéhez, és ahhoz, hogy Sallai találata sokáig úgy tűnt, győzelmet ér. A 33 éves kapuvédő szerint pozitívum, hogy a németek elleni , első fordulóban elszenvedett 5-0-s vereséget követően ennyire egységesen, önfeláldozóan és fókuszáltan tudtak játszani, gyakorlatilag 85 percen keresztül védekeztek, és próbáltak visszatérni ahhoz a játékhoz, amely tavaly jellemezte a csapatot.

– Helyén kell kezelnünk magunkat és azt, hogy mire képes ez a csapat reálisan, és milyen játékkal tudunk eredményt elérni. Azt gondolom, ez most működött

 – jelentette ki Dibusz, majd hozzátette, az első félidőben többször tudtak kontratámadást indítani, és a jó védekezésük miatt a hollandoknak szinte az egész mérkőzésen nem alakult ki komolyabb helyzetük.

A hajrában becserélt Csoboth Kevin kijelentette: a meccs előtt valószínűleg aláírta volna a csapat a pontszerzést.

A nemzeti tizenegy legközelebb október 14-én, hétfőn lép pályára a Nemzetek Ligájában, amelynek negyedik fordulójában Bosznia vendége lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.