Kampányt indítanak a halállal kapcsolatos tabutémák kommunikációjáról

A temetkezési szervezetek vesznek részt benne.

2024. 10. 26. 8:29
temető, sír, halál (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halál nem tabu – beszéljünk róla! címmel idén is országos edukációs kampányt indít az öt országos temetkezési szervezet a közelgő halottak napja alkalmából; erről a kampány kezdeményezői tájékoztatták az MTI-t.

Azt írták, a temetőkbe kihelyezett plakátokkal, nyomtatott tájékoztató kiadványokkal, honlappal és médiamegjelenésekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a halállal kapcsolatos kommunikáció hiánya, a méltó végtisztesség elmaradása és az öngondoskodás hiánya milyen hatásokkal jár saját és szeretteink életére.

A közlemény szerint az edukációs kampányban az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesülete, a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete, a Magyarországi Krematóriumok Szövetsége és a Magyar Temetkezési Kellékgyártók Egyesülete vesz részt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.