Magyar Péter megpróbálta eltitkolni, hogy öccse részesült a Diákhitel Központ kifizetéseiből

Mindent megtett Magyar Péter, hogy eltitkolja öccsének kapcsolatát a Diákhitel Központ korábbi kifizetéseiből búsásan részesülő egyik céggel. Magyar Márton Facebook-oldalán évekkel ezelőtt munkahelyeként szerepelt a PlanB Magyarország Kft., de ezt aztán onnan levették. Egy képernyőkép azonban még őrzi ennek nyomát.

2024. 10. 09. 10:40
Magyar Péter, Tisza Párt, tüntetés, baloldal
Magyar Péter tüntetés a kunigunda utcábanMagyar Péter tüntetése az MTVA túltolt propagandája ellen Fotó: Polyak Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban az Átlátszó nyilvánosságra hozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatát, amelyben a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseit tekintették át. A vizsgálat túlárazott megállapodásokra derített fényt. A kifizetéseiből pedig búsásan részesült a PlanB Magyarország Kft. is, amelytől a Media1.hu értesülése szerint Magyar Péter öccse, Magyar Márton 2019 nyarától fizetést kapott. 

Ezt a tényt azonban Magyarék igyekeztek eltitkolni.

 Magyar Márton a Facebook-oldalán munkahelyeként tüntette fel 2019. augusztus elsejei kezdéssel a PlanB Magyarország Kft.-t, de ezt azóta onnan levették. Egy képernyőkép azonban még őrzi ennek nyomát.

 

 

 

A diákhiteles szerződések ügyében a Media1 kérdéseket intézett a Tisza Párthoz, amire kedden reggel választ is kapott a portál. Ebben a párt elismerte, hogy Magyar Péter testvére dolgozott a PlanB-nél. Azt írták, a kft. mintegy hat hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként és ezért havi háromszázezer forint fizetést kapott.

Hozzátették, Magyar Márton 2020 februárjában maga mondott fel, de azt nem írták, miért döntött így.

Fontos adalék, hogy Magyar Márton a Tisza Párt mellett épít médiát mostanában, a napokban a Kontroll Média Szolgáltató Kft. tulajdonosaként jelent meg a médiapiacon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.