Már látszik a háttéralkuk eredménye a budapesti városházán + videó

Karácsony az új baloldali szivárványkoalíció minden tagjának bizottsági elnöki pozíciókat osztott.

2024. 10. 10. 18:09
Karácsony Gergely főpolgármester kezet fog Baranyi Krisztinával, Ferencváros polgármesterével, amikor gratulál az esküt tett képviselőknek a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2024. október 4-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár a budapestiek ügyei állnak, a szivárványkoalíció olajozottan működik. Karácsony a főpolgármesteri székben, Magyar Péter, Vitézy Dávid, a Kutyapárt és Gyurcsány pedig bizottsági elnöki pozíciókat zsákoltak be – mondta Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videójában. 

– Mi az eddigi öt bizottság helyett két bizottságot javasoltunk, ezzel rengeteget spórolva a budapestieknek. 

Ezt a javaslatunkat a szivárványkoalíció lesöpörte az asztalról, és négy bizottságot fogadott el, ezzel mindannyian adhattak egy-egy bizottsági elnököt.

– hívta fel a figyelmet a budapesti Fidesz frakcióvezetője.

Szentkirályi Alexandra azt is bemutatta, hogy kik ülnek Karácsony bizottságai élén: Az egyik elnöke Gyurcsány Ferenc embere, aki milliós jutalmakat is kapott. Egy másik bizottság élére Vitézy Dávidot bízta meg Karácsony Magyar Péter nyomására. A pénzügyek felelőse Baranyi Kriszta lett, ami nem csoda, hisz cserébe Karácsony bukott kabinetfőnökét fizeti ki Ferencvárosban. Magyar Péterék is megkapták a helyüket, a tulajdonosi bizottságban.

Érdekes feladat egy olyan pártnak, amelynek elnöke más telefonját tulajdonítja el

– jegyezte meg a frakcióvezető a Tisza Párttal kapcsolatban.

 Pozíciókra, alkukra továbbra is van pénze a fővárosnak, csak a budapestiekkel nem törődik továbbra sem a városháza – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.