Kínos magyarázkodásba kezdett Magyar Péter, szerinte számítógépen keresztül is lehet dolgozni

Home office – Magyar Péter lényegében ezzel próbálta kimenteni magát, amikor a minap arról kérdezték, miért nem tette be a lábát szeptemberben egyetlen alkalommal sem a munkahelyére, az Európai Parlament üléstermeibe. A Tisza Párt elnöke emellett más, hasonlóan nehezen komolyan vehető magyarázatokat tudott csak felhozni maratoni mulasztására. Az okokat talán jobban megvilágítja Magyar egy korábbi kijelentése, nemrégiben ugyanis a világ legnagyobb kamuállásának nevezte az egyébként sokmilliós fizetést garantáló EP-képviselőséget.

2024. 10. 10. 14:49
Fotó: Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezen komolyan vehető magyarázatokkal állt elő Magyar Péter, amikor legutóbb arról kérdezték, hogy a nyári szünet utáni első hónapban dokumentáltan egyetlen napot sem dolgozott európai parlamenti képviselőként Brüsszelben és Strasbourgban. A Tisza Párt vezetőjével a Telex készített miniinterjút a hét első felében megtartott európai parlamenti vita után, s ebben rákérdeztek: mi az oka annak, hogy szeptemberben nem igazán járt be dolgozni. Magyar Például arra hivatkozott, hogy az „ő kérésére” Orbán Viktor is kihagyta abban a hónapban a plenáris ülést. Magyar uniós munkavégzésének ehhez természetesen semmi köze, a miniszterelnöknek nem munkahelye az Európai Parlament.

Másrészt Magyar Péter azzal igyekezett igazolni a hónapnyi hiányzását, hogy az árvízi védekezésben vett részt, s a szóban forgó négy nap kihagyását (szeptember 16–19.) „bocsánatos bűnnek” tartja. Ehhez a magyarázkodáshoz is érdemes egy megjegyzést fűzni: Magyar Péter sokkal inkább népszerűségének növelésére próbálta felhasználni az árvízi védekezést. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a videó, amelyen a kamera előtt pózoló Magyar rászól egy háttérben munkálkodó önkéntesre, hogy ne zavarja hangos homoklapátolással a facebookos bejelentkezését. 

Az említetteken kívül Magyar még két további munkanapot (szeptember 4–5.) is kihagyott, amikor is azok a szakbizottságok üléseztek, ahol tagsággal bír. A Tisza Párt elnöke ezt annyival intézte el, hogy „tájékoztatták arról, mi történt ott”, de azt is hangoztatta, hogy számítógépen keresztül is lehet dolgozni.

Maratoni mulasztása ellenére Magyar Péter felveszi a szeptemberi fizetését

A Tisza Párt elnökének hozzáállását egy korábbi vélekedése teszi – a saját maga szempontjából – megérthetővé. Tavaly nyáron Magyar azt fejtegette egy ismerősének, hogy EP-képviselőként elég két hetet kint lenni, és szerinte ez a legnagyobb kamuállás a világon, havi húszezer euróért, vagyis közel nyolcmillió forintért. 

Az EP-képviselők valós jövedelme még ennél is nagyobb lehet, mivel a havi nettó 7854 eurós (több, mint hárommillió forintos) tiszteletdíjuk mellett 4950 eurós, vagyis közel kétmillió forintos általános költségtérítésben részesülnek, továbbá napi 350 eurót (cirka 140 ezer forintot) kapnak szállásra és étkezésre. Az EP-képviselők elszámolhatják az utazási költségeket is a testületnél. Asszisztenseket pedig havi 28 696 euróból (11,3 millió forint) bérelhetnek fel.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.