Újabb állatvédelmi program indul

Sikeresen lezárult az idei Állatvédelmi Témahét. A programhoz országszerte 2421 oktatási intézmény csatlakozott, több mint 315 ezer diák aktív részvételével.

2024. 10. 15. 13:49
mentett vizsla kutya

Facebook/Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Állatvédelmi Témahét sikere ismét bebizonyította, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az állatvédelem oktatása alapvető fontosságú a jövő generációi számára. Nagy öröm számunkra, hogy több százezer gyermekhez juthattak el azok az értékek és üzenetek, amelyek segíthetnek egy állatbarát és fenntarthatóbb világ kialakításában, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója – nyilatkozta Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Az Állatvédelmi Témahét célja volt, hogy a gyerekekben már fiatal korban tudatosítsa az állatokkal való felelős bánásmód fontosságát, valamint hozzájáruljon a jövő állatvédelmi kihívásainak kezeléséhez.

Az oktatási intézmények és pedagógusok példaértékű elkötelezettséggel álltak a program mellé, amelynek során a bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban és gyermekvédelmi intézményekben interaktív foglalkozások, előadások és kreatív műhelyekben ismerkedhettek meg a diákok az állatvédelem elméleti és gyakorlati oldalával.

A 2025-ös Állatvédelmi Témahét időpontját már meghirdették, a jövő évi program 2025. szeptember 29. és október 12. között lesz.

Az érdeklődő oktatási intézmények már regisztrálhatnak a programra, hogy időben biztosíthassák részvételüket, és csatlakozhassanak az ország legnagyobb állatvédelmi oktatási kezdeményezéséhez.

– Az Állatvédelmi Témahét ideje alatt rengeteg értékes visszajelzést és ötletet kaptunk a pedagógusoktól, és nem lehet elégszer köszönetet mondani nekik a fáradhatatlan munkájukért és elkötelezettségükért. Az ő támogatásukkal tudjuk igazán elérni a gyermekeket, és formálni a jövő generációinak szemléletét – mutatott rá Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője, és bejelentette:

elindul a TeSzeresd! elnevezésű projekt, amelynek célja a pedagógusok és szülők támogatása abban, hogy felismerjék, kezeljék és megelőzzék a gyermekkori állatkínzást és annak okait.

– Hiszünk abban, hogy ez a kezdeményezés jelentős lépés lesz az állatokkal való felelős bánásmód és a szeretetteljes gondoskodás előmozdításában – mutatott rá a projektvezető.

Az Állatvédelmi Témahéten belül elindított TeAdományozz! és TeSétáltasd! programok továbbra is nyitottak. A programok célja, hogy az intézmények és a családok közösen vegyenek részt az állatvédelem támogatásában. A TeAdományozz! keretében a résztvevők állateledelt és egyéb adományokat gyűjthetnek a helyi állatmenhelyek számára. Eddig több tonna adomány érkezett, de még október 31-ig lehetőség van gyűjteni és hozzátenni a kilogrammokhoz.

A TeSétáltasd! programban a gyermekek és családjaik, valamint a pedagógusok arra vállalkozhatnak, hogy minél több kilométert sétáljanak gazdátlan kutyákkal vagy saját állataikkal, ezzel támogatva az állatok jóllétét. Eddig több ezer kilométert gyűjtöttek össze a résztvevők, de szintén a hónap végéig lehet tovább növelni a kilométerek számát.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.