Karácsony megpróbálta bizonygatni, miért kell betiltani az aluljárókban a sütést, de lebuktatta magát

Karácsony Gergely főpolgármester a tegnapi videójához azt írta: „Budapest-család dolgozóinak ezzel minden nap szembesülniük kell.” Ellenben a dolgozók szájából elhangzik: „Évente eldugul, havonta tisztítani kéne.” Ami azt sejteti: a csatornákat akkor tisztítják, amikor baj van, nem pedig a szükséges havi rendszerességgel, pláne nem napi szinten, ahogy Karácsony Gergely a posztjában írta.

Forrás: Facebook2025. 02. 21. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vissza az arcból, vissza a valóságba, főpolgármester úr!” – kezdte a bejegyzését Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Mint írta: miután az egész város felháborodott az aluljárós büfék ellehetetlenítésén, Karácsony egy eldugult csatornáról posztolt, és ezt írta:

„Egy átlagos nap a Nyugati téren, a Budapest-család dolgozóinak ezzel minden nap szembesülniük kell.”

„Az a baj, hogy a főpolgármester annyira lusta volt, hogy 

nemcsak nem ment ki személyesen, hanem még a videót sem nézte végig, amit a munkásokkal készíttetett.

 Ebben ugyanis azt mondják a dolgozók, hogy évente eldugul, havonta tisztítani kéne” – mutatott rá a frakcióvezető.

„Főpolgármester úr, én annak hiszek, aki ott van, és lapátol! A gond tehát továbbra is az, hogy ön nem foglalkozik az aluljárókkal, nem végzi a munkáját, csak kapkod és tilt. Szerénység és több munka!

 A főváros dolgozóinak pedig több megbecsülést, ők nem az ön politikai bábjai”

– zárta a bejegyzését Szentkirályi Alexandra.

Mint megírtuk: sok helyen sem lángost, sem gíroszt, sem kolbászt, de még rántott húst sem lehet sütni többé az aluljárókban Budapesten. 

A helyben sütést tiltó fővárosi döntés nem érint ugyan minden vendéglátóst, de eluralkodott a káosz. 

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya arról számolt be, hogy minden üzlethelyiség, illetve pavilon egyedi elbírálás alá esik. Az elbírálás során a hivatal és az aluljáró üzemeltetője vizsgálja, hogy olajjal vagy zsírral történik-e a helyben sütés, a helyben elkészített ételek előkészítése vagy sütése során keletkezik-e zsiradék, továbbá a készítés során alkalmazott eszközök takarítása, mosogatása során a csatornarendszerbe kerülhet-e szennyező anyag. Az elbírálás az egyes aluljárók eltérő kialakítására figyelemmel történik, hiszen a különböző eljárások más és más hatással vannak az adott aluljáró közműveire és a köztisztaságra. 

Az is kiderült: ha egy vendéglátós nem süthet többet, a bérleti díja nem fog változni, mivel a területhasználati díjat egységesen kell megfizetni. 

Viszont a bevétele egyértelműen csökken, ha nem kínál helyben sütött ételt. Ezeknek a vendéglátósoknak a megmaradása is veszélybe kerülhet, ez az új rendelet akár tönkre is teheti ezeket a helyeket.

 

Borítókép: A vendéglátósok közül sokan nem süthetnek többé az aluljáróban (Forrás: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.