A baloldal továbbra is a vírus pártján áll

A DK mintegy három és fél hónapja gyűjti a kínai vakcina ellen az aláírásokat, annak ellenére, hogy a járvány felívelő szakaszában minden eddiginél fontosabb, hogy minél többen részesülhessenek az oltásban. A járvány és az oltásellenes-kampány már DK-s áldozatot is követelt: Penz András, a párt tagja megkaphatta volna március elején a kínai vakcinát, ám politikai alapon visszautasította és végül elhunyt a koronavírus okozta megbetegedésben. Miközben a baloldal hátráltatja a védekezést, már arról kommunikál, hogy elszámoltatná a kormányt a halálesetek miatt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 31. 18:57
null
Fotó: BachPekaryMate Forrás: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció 2021. január 16-a óta gyűjti az aláírásokat a kínai vakcina ellen.

A jelenleg is elérhető, aktív online oltásellenes petíció a DK szimpatizánsainak megtévesztésével, ebből következően a nekik felajánlott oltóanyag elutasításával emberéleteket sodor veszélybe.

Érdemes kiemelni: a szakemberek szerint a Magyarországon alkalmazott vakcinák hatásosak és biztonságosak, a járványból az egyetlen kivezető út a védőoltás. A Sinopharm vakcinájával összességében már több tízmillió embert oltottak be Kínában, a Közel-Keleten és Európában is, és nem merült fel olyan adat, hogy az oltás veszélyes lenne. Ennek ellenére a Gyurcsány-párt folyamatosan hangulatot kelt a kínai vakcina ellen: polgármestereik nemrég felszólították a kormányt, hogy ne küldjenek orosz és kínai vakcinát azokba a városokba, amelyeket ők irányítanak, miközben ezeken a településeken is szívesen oltakoznának az emberek.

A legaljasabb a kampányban azonban az, hogy a DK önkormányzati közpénzekkel kitömött háziorvosa, Komáromi Zoltán egy tévéműsorban már arról beszélt, hogy a betegség jobb, mint az oltás.

– A kormányzat azt mondja, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. És ezzel tényleg nem nehéz vitatkozni... – vetette fel az ATV műsorvezetője, amelyre Komáromi jelezte, hogy ő ezzel nem ért egyet.

A petícióval kapcsolatban azonban nemcsak etikai aggályok jelentek meg a nyilvánosság előtt: Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gyurcsány-párt tájékoztatójában amerikai és észt adatfeldolgozó cégek is szerepelnek. – Nem tudni, hogy a tengerentúli cégek mennyire védik a személyes adatokat. Úgy vélem, politikai véleményre vonatkozó adatoknak még uniós adatfeldolgozónál sincs helyük, akkor sem, ha ebben az esetben biztosított is az adatvédelem. Amerikában meg pláne nem, hiszen ott aligha tudom érvényesíteni a jogaimat – mondta Péterfalvi Attila.

Sajnos az oltásellenes petíció nem jelenthet újdonságot azoknak, akik az elmúlt egy évben követték a közéleti eseményeket. A baloldal és azon belül különösen Gyurcsányék a járvány kezdete óta a védekezés akadályozásával vannak elfoglalva: kamuvideókat, kamuhíreket gyártanak az általuk finanszírozott portálokon. Egy baloldali elemző szavait pedig lapunk úgy értelmezte, hogy minél rosszabb a járványhelyzet, annál jobb a baloldalnak. Az események tükrében kijelenthető, az oltásellenes halálkampány a baloldali stratégia alapkövének tekinthető.

Bírósággal fenyegetőznek

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország már az elmúlt hetekben is „világelső” volt a koronavírus-járvány miatti halálozásban, és több mint húszezer ember vesztette életét a pandémiában. Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Pintér Sándor belügyminiszternek független bíróság előtt kell majd felelnie azért „a nemzeti tragédiáért, amit a harmadik hullámban okoztak” – jelentette ki. Korábban a Momentum elnöke, Fekete-Győr András „felcsúti-pert” helyezett kilátásba a jelenlegi kormány és egyes gazdasági szereplők ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.