A baloldaliak hallgatnak a migrációs veszélyről

Szeged lehet az első számú betelepítési célpont, amit sem apaként, sem nagyapaként, sem a város ügyeiért küzdő lokálpatriótaként nem fogok eltűrni – jelentette ki Nemesi Pál.

Magyar Nemzet
2019. 10. 01. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeged nem lesz betelepítési célpont – szögezte le tegnap közleményében Nemesi Pál (képünkön) független polgármesterjelölt. A Fidesz–KDNP-vel szövetségben induló politikus hangsúlyozta, a szegedieknek joguk van a nyugodt, biztonságos élethez. – Magyarország ugyan megvétózza a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, de következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni a migránspárti európai politikusok. Szeged lehet az első számú betelepítési célpont, amit sem apaként, sem nagyapaként, sem a város ügyeiért küzdő lokálpatriótaként nem fogok eltűrni – jelentette ki Nemesi Pál. A polgármesterjelölt emlékeztetett: Botka László, Szeged első embere 2017 májusában a Reuters hírügynökségnek azt mondta, azon lesz, hogy „a kerítés minél gyorsabban lebontható” legyen. – Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta, hogy „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni” – tette hozzá Nemesi Pál, aki határozottan elutasítja, egyben mélységesen elítéli Botka László és Martin Schulz gondolatait.

A polgármesterjelölt kifejtette, itt az idő, hogy a szegediek megmutassák: nem kérnek az illegális bevándorlókból. Szavai szerint nem szabad hagyni, hogy migránsvárossá változtassák szeretett városukat, tönkretéve a gyermekeik, az unokáik jövőjét. Nemesi Pál garantálja a szegedieknek, hogy minden tudásával és erejével azon lesz, hogy sikerüljön megőrizni a város biztonságát, nyugalmát és függetlenségét.

A bevándorlással kapcsolatban hétfőn sajtótájékoztatót tartott Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni alelnöke is. A politikus közölte: sajnálattal tapasztalja, hogy Salgótarján polgármestere, az MSZP-s Fekete Zsolt a mai napig nem adott választ az illegális migrációval kapcsolatos felvetésére. – A továbbiakban sem tudjuk, hogy a nyíltan bevándorláspárti Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenc feleségével és az ugyancsak nyíltan bevándorláspárti MSZP-s Újhelyi Istvánnal az illegális migránsok befogadásáról egyeztettek-e Brüsszelben? Kérdés, hogy az MSZP-s Fekete Zsolt megválasztása esetén brüsszeli pénzért befogadna-e illegális migránsokat Salgótarjánba? – sorolta megválaszolatlan kérdéseit a fideszes politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.