A csúcsjelöltek szerint az iszlám Európa része

Manfred Weber aláhúzta, hogy a mai a legjobb Európa, amely valaha létezett, lakói békében, biztonságban és szabadságban élnek.

Magyar Nemzet
2019. 05. 18. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell védeni Európát a nacionalistáktól – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti választási csúcsjelöltje az Európai Szocialisták Pártja (PES) csúcsjelöltjével, Frans Timmermans­szal a ZDF német országos köztelevízió­ban csütörtök késő este folytatott vitán. A német politikus aláhúzta, hogy a mai a legjobb Európa, amely valaha létezett, lakói békében, biztonságban és szabadságban élnek. Azonban meg kell reformálni és demokratikusabbá kell tenni.

Hasonlóan fogalmazott Frans Timmermans is, aki kiemelte, hogy „a nacionalisták csak egyvalamiben értenek egyet, abban, hogy szét kell rombolni Európát”. Ezt meg kell akadályozni, ezért fel kell rázni az embereket, ki kell mozdítani őket a nacionalisták iránti közömbösségből – mondta a holland politikus. Az EP két legnagyobb pártcsaládjának csúcsjelöltje egyetértett abban is, hogy az iszlám hozzátartozik Európához.

Az EU-s külső határ védelmének fontosságát mindketten kiemelték, de míg Weber azt hangsúlyozta, az európaiak segítőkészsége a menekültek iránt csak akkor tartható fenn, ha látják, hogy nem az embercsempészek, hanem az állam dönti el, hogy ki léphet be az EU területére, addig Timmermans aláhúzta, hogy a legjobb határvédelem sem használ, ha az EU szomszédságában élők úgy érzik, hogy nem érdemes a hazájukban maradni. Ezért Európának mindent meg kell tenni azért, hogy lakóik otthon boldogulhassanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.