A főváros egyik legnagyobb közparkja épül meg Csepelen + videó

A Budapest Fejlesztési Központ közbeszerzési eljárást indított a 36 hektáros, új, nagy csepeli közpark tervezésére.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 29. 10:47
FRJES Balzs
Hét évvel ezelőtt láttak neki a rendrakásnak és újjáépítésnek Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött Budapest legújabb közparkja, a Csepeli közpark építésének előkészítése – tájékoztatott a közösségi oldalán Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs közölte: az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ (BFK) nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást indított a 36 hektáros, új, nagy csepeli közpark tervezésére.

Az államtitkár hangsúlyozta: meggyőződése, miszerint a közösségi közlekedés és az otthonteremtés mellett a legfontosabb a minőségi zöldterület fejlesztése Budapesten. Felidézte, hogy

egy éve megállapodást kötöttek Baranyi Krisztina ferencvárosi és Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel, valamint Karácsony Gergely főpolgármesterrel, hogy Észak-Csepel keleti csücskében, sok ezer négyzetméter területen hoznak létre egy új, mindenki által látogatható, nyitott közparkot. Ehelyett ma – mutatott rá – hulladék, mocsok és lepusztult állapotok uralkodnak.

A most megindított tájépítész-parktervezési pályázat kapcsán Fürjes Balázs arról is beszámolt, hogy a tervek szerint többek között

nagy, szabad pihenőtereket, tisztásokat, gyalogos- és kerékpárosutakat, sétányokat, ösvényeket, védett, fás ligeteket, közösségi sportpályákat, kültéri fitneszt, mászófalakat, Duna-parti teraszokat, valamint kiülőket szeretnének kialakítani.

Hozzátette, hogy mivel városi jelentőségű parkról van szó, a megközelíthetőségén is dolgoznak. Egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és a Kálvin térig meghosszabbítandó csepeli hév és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani-híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos, illetve kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei felé pedig gyalogos és kerékpáros hidakat készítenek elő – olvasható a bejegyzésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.