A Karácsony-féle demokrácia

Szokás szerint bort iszik és vizet prédikál.

2020. 04. 05. 18:14
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. október 9. Karácsony Gergely közös ellenzéki fõpolgármester-jelölt a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelõintézet és Baleseti Központ elõtt 2019. október 9-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-elleni védekezés újabb lépéseként hétfőtől ingyenessé válik a közterületi parkolás az ország egész területén.

Ennek elsősorban a budapestiek örülhetnek leginkább. De emlékezzünk csak: már napokkal ezelőtt rengeteg lakossági megkeresés érkezett a fővárosi vezetés felé, hogy tegyék ingyenessé a parkolást.

Csalódniuk kellett. Ismét!

Karácsony Gergely ugyanis – noha rendelkezett kellő felhatalmazással, hogy a Fővárosi Közgyűlés nélkül is meghozza ezt a döntést – nem mert szembemenni a budapesti polgármesterek többségének akaratával, így nem teljesítette a lakosok kérését. Tehát nem érvényesült a többség akarata.

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: hát ilyen a Karácsony-féle demokrácia? Bort iszik és vizet prédikál a főpolgármester úr?

Szerencsére akadt felelős vezető, aki teljesítette az emberek kérését, sőt az egész országra kiterjesztette a parkolási rendeletet. Az ő neve pedig nem Karácsony Gergely.

Nos, ez után az eset után van min elgondolkodni: a fővárosi balliberális polgároknak azon, hogy jó döntést hoztak-e 2019. október 13-án, Karácsonynak meg azon, hogy kit akar a jövőben szolgálni, a polgármestereket vagy a budapestieket?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.