A károkozók pártfogolják Sopronit

A nyugodt építkezés jegyében folytatná munkáját csapatával Terézváros fideszes polgármestere, ha októberben elnyerné a választók bizalmát. Hassay Zsófia a Magyar Nemzetnek adott interjúban arra is kitért: a MIÉP-es környezetből érkező, jelenleg momentumos Soproni Tamás személyében egy politikai szélkakast támogat az ellenzék polgármesterjelöltként.

2019. 08. 24. 7:14
null
A Hunyadi tér igazi közösségi térré vált Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folytatjuk a nyugodt építkezést Terézváros fejlődéséért s a városrészben élők életminőségének javításáért, ahogyan az elmúlt kilenc évben is tettük, amennyiben az októberi önkormányzati választáson ismét elnyerjük a választók bizalmát – jelentette ki lapunknak Hassay Zsófia, a VI. kerület fideszes polgármestere, hozzátéve: bár adóssággal vették át az önkormányzatot, mára több milliárd forintos megtakarítással rendelkeznek, amelyből a fejlesztéseket finanszírozzák. A politikus a legfontosabbak között említette, hogy felújították az összes háziorvosi rendelőt, valamint számos óvodát és iskolát.

A Hunyadi tér igazi közösségi térré vált
Fotó: Bach Máté

– Folytatódik és kibővül a bérlakásprogramunk. Az elmúlt kilenc évben 131 önkormányzati lakásba költözhetett be csaknem félezer ember, s a jövőben még többen jutnak ilyen lehetőséghez. Szintén a kerületiek életminőségét javítja, hogy ingyenes szűrő- és egészségnapokat vezettünk be, az internetet is díjmentesen biztosítjuk azoknak a családoknak, ahol oktatási intézményben tanuló gyerek vagy fiatal felnőtt van. Megújítottuk és zölddé varázsoltuk, igazi közösségi térré tettük a Hunyadi teret, s rendbe hoztuk a Benczúr-kertet is – sorolta Hassay Zsófia az eddig elért eredményeket. Megjegyezte: az egész fővárosban Terézvárosban a legjobb az eredményességi mutatója a parkolásnak. A jövőbeni tervek között a polgármester a Podmaniczky utca melletti elhanyagolt, állami tulajdonú területre tervezett fejlesztést említette, ahol közparkot létesítenek, és a nemzeti cirkuszközpont is ott kap majd helyet.

Hassay Zsófia arra is kitért, hogy az ellenzéki összefogásként hirdetett alkut már évekkel ezelőtt megkötötték Terézvárosban.

– A momentumos Soproni Tamás, a szivárványkoalíció polgármesterjelöltje már öt évvel ezelőtt az MSZP–PM–DK–Együtt színeiben indult képviselő-jelöltként és bukott el a választáson – idézte fel a polgármester. Emlékeztetett: több olyan szocialista politikus, akinek papírja is van róla, hogy megkárosították Terézvárost, Soproni mellett kampányol, s mint ismert, az egyik körzetben az MSZP-s Gaár Iván a jelölt, akiről számos lap megírta, hogy besúgó, III/III-as ügynök volt.

– Gaár pedig a korábban hivatali visszaélésért elítélt Hatvani Csabának, a helyi MSZP elnökének volt az üzlettársa. Egyébként az ellenzék legtöbb embere nem helyi beágyazottságú, semmi közük a VI. kerülethez, így jöttek például Pápáról, a második kerületből és Óbudáról is. A legnagyobb politikai szélkakas pedig a trágárkodásairól elhíresült Soproni Tamás maga, aki MIÉP-es környezetből jött, utána liberális lett, most pedig szociáldemokratának vallja magát momentumosként – mutatott rá Hassay Zsófia, aki huszonegy éve dolgozik a kerületi önkormányzatban. Szavai szerint az már csak hab a tortán, hogy Soproni nem tud elszámolni azzal, hogy családjának miként utaltak ki több terézvárosi önkormányzati lakást, amelyeket fillérekért vásárolhatott meg a família a 90-es években, de a HÖK-ösként általa felvett összegek miatt is magyarázkodnia kellett.

– Ennek fényében meglehetősen különös, hogy engem támadnak azzal, hogy budai villának nevezik a házamat. A vagyonnyilatkozataim nyilvánosak, azokból egyebek mellett a lakhelyváltoztatásomat is pontosan nyomon lehet követni – húzta alá a polgármester, hozzátéve: hasonlóan méltatlan támadás az ellenzék részéről, hogy luxusterepjárónak aposztrofálták a Citroën C5 kombi típusú szolgálati autóját, amelyet egy kilencéves jármű váltására szerzett be a hivatal, teljesen jogszerűen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.