A Magyar Helsinki Bizottság védi a kiutasított irániakat

Magyar Nemzet Online
Forrás: index.hu2020. 03. 18. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index értesülései szerint a koronavírus-fertőzés miatt karanténba helyezett, ám azt elfogadni nem tudó, a budapesti Szent László kórházban rendbontást elkövető irániak védelmére kelt a Soros György hálózatához tartozó Magyar Helsinki Bizottság nevű „civil” szervezet.

A cikkben az olvasható, hogy bírósági felülvizsgálatot és azonnali jogvédelmet kért az a 13 iráni egyetemista, akiket a napokban utasítottak ki Magyarországról, és akik ellen járványügyi szabályok megsértése miatt indított eljárást a rendőrség.

„Közbiztonsági veszélyre hivatkozva még szerda délelőtt fel akarták őket tenni egy katari gépre, de amíg a bíróság nem dönt legalább az azonnali jogvédelem ügyében, addig biztosan nem toloncolhatók ki” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság, amely az egyik egyetemistát képviseli az idegenrendészeti eljárásban.

Az írás felidézi, hogy az iráni egyetemisták a Szent László Kórházban voltak elkülönítve. A hatóságok szerint ott azonban egyesek megszegték a járványügyi előírásokat és nem engedelmeskedtek az egészségügyi személyzetnek. Ezért rendőri intézkedésre került sor, majd az összes karanténba zárt diák ellen büntetőeljárás indult és ennek nyomán kerültek 13-an kiutasításra hazánk területéről.

Hasonló okokból egyébként először március 13-án utasítottak ki Magyarország területéről két iráni tanulót – idézi fel a lap.

A teljes írás – a helsinkisek állásfoglalásával – elolvasható az index.hu portálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.