Abortusz mint prevenció

A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Nagy Árpád
2019. 10. 15. 8:24
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abortuszról a friss, liberális budapesti főpolgármester a kampány hajrájában ezt nyilatkozta a vasarnap.hu-nak:

– Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus(!) ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat(!) vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.

Lefordítva: jöhetnek a botmixerek, indulhatnak a fővárosi abortusz programok, Karácsony támogatja őket, hisz az csak egy prevenció!

És indulhatnak a prevenciós programok, bár a friss, liberális főpolgármester szerint ez a „szimbolikus” ügy nem tartozik „a főpolgármester kompetenciája alá”.

Kíváncsian várjuk az első kapavágásokat...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.