Az Egyesült Államoktól is jogsegélyt vár az ügyészség Az ördög ügyvédje ügyében

Amerikában találták meg a fideszes politikusok lejáratására létrehozott blog szerverét, az a bankszámla pedig svájci, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették.

Munkatársunktól
2021. 04. 19. 11:58
CZEGLDY Csaba
Budapest, 2019. május 7. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegélykérelemmel fordult a svájciak mellett a Fővárosi Főügyészség Az ördög ügyvédje nevű blog ügyében, amelyben személyes adatokkal való visszaélés miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda – tudta meg a PestiSrácok.hu. A portál szerint ennek az az oka, hogy

Az ördög ügyvédje blog tárhelyének a felkutatása és a finanszírozott hirdetések kapcsán a pénz útja vezette a nyomozókat az USA-ba, illetve Svájcba.

Amerikában találták meg a blog szerverét, az a bankszámla pedig svájci, amiről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették. Mint ismert, az ügyben két személyt is meggyanúsítottak személyes adattal való visszaéléssel, egyikük Czeglédy Csaba, aki ezt meg is erősítette a saját közösségi oldalán.

Az ügy aktualitása, hogy egy év hallgatás után új poszt jelent meg az oldalon, amelyben az ördög ügyvédje ismert politikusok neveit emlegetve fenyegetőzik. A másik, hogy néhány napja

Czeglédy Csabát társtettesként elkövetett személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg, abban a büntetőeljárásban, amely az egyik érintett zsarolás miatt tett feljelentése miatt van folyamatban a Nemzeti Nyomozó Irodánál a Fővárosi Főügyészség felügyeletével.

Czeglédy maga hozta nyilvánosságra kihallgatási jegyzőkönyvének egy részletét. Az iratból kiderül: Czeglédyt azzal gyanúsítják, hogy a nevére kiállított hitelkártyával fizették Az ördög ügyvédje Facebook-oldal tartalmait.

Az ördög ügyvédje posztjait a PestiSrácok.hu szerint egy bizonyos H. Csaba hirdette. H. Csaba profilja azonban nemcsak ezeket a posztokat, hanem a szombathelyi fideszes polgármesterjelölt lejáratására létrehozott oldal posztjait is hirdette. H. Csaba pedig ott van a közösségi oldalon Czeglédy ismerősei között, és személyesen ott volt az önkormányzati választás után a szombathelyi cigány önkormányzatnál rendezett bulin, ahol ölelkezve ünnepelték Czeglédy győzelmét, mandátumszerzését a szombathelyi közgyűlésben.

Mint ismert,

Czeglédy Csabát jelenleg éppen hat és fél milliárd forint értékre elkövetett költségvetési csalással és más gazdasági visszaéléssel is vádolják.

A költségvetési csalás miatt folyamatban lévő büntetőügyben már éltek jogsegélykérelemmel a hatóságok, akkor a Csongrád Megyei Főügyészség az osztrák hatóságokhoz fordult. Az ügyészség akkor közleményben tudatta, hogy a jogsegélykérelem eredményeként 2017. június 27-én Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban, egy Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben egy kilogramm aranyrudat találtak, amely értéke 11 millió forint. Annak tisztázását is kérték az osztrák igazságügyi hatóságoktól, hogy Czeglédy Csaba rendelkezik-e Ausztriában bármely pénzintézetnél bankszámlával vagy értékszámlával. Ennek eredményességéről már nem számoltak be.

Az elmúlt években az is kiderült, hogy Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. több számlát is vezetett az osztrák tulajdonú Oberbankban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.