Az LMP társelnöke is a korábban leszólt kínai vakcinával oltakozik

Schmuck Erzsébet követi Bayer Zsolt és Sváby András útját – bár politikai szövetségesei továbbra is ellenzik a kínai oltást – olvasható a Mandiner oldalán.

Forrás: mandiner.hu2021. 02. 26. 18:30
null
Schmuck Erzsébet Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bayer Zsolt és Sváby András után egy újabb közszereplő kapja meg a kínai vakcinát. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy nemsokára beoltják.

„Jobban örültem volna, ha olyat kapok, amit az Európai Gyógyszerügynökség engedélyez. De, ez van” – jegyezte meg.

„Vagy holnap kínai vagy ki tudja mikor valamelyik másik. Melyik a kisebb rossz? Sokat rágódtam ma ezen. Sok emberrel találkozom, és nemcsak én vagyok kitéve, hogy rám talál a koronavírus, de sajnos tovább is adhatom” – mereng az (ellen)érveken a politikus, majd így zárja posztját: „Remélem a szakembereknek lesz igazuk, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a nem oltás. Hamarosan kiderül”.

Schmuck Erzsébet
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Már maga Schmuck hozzáállása is teljesen ambivalens a kérdéshez – bár beoltatja magát kínai vakcinával, de az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltásokat jobbnak tartja – politikai szövetségese, a DK egyenesen aláírást gyűjt a kínai vakcina ellen, a párt polgármesterei pedig bejelentették: csak az EMA által jóváhagyott vakcinával oltanának.

De nem csak a Gyurcsány-párt kampányol a kínaiak vakcinája ellen: a Jobbik elnöke az Országgyűlés tavaszi nyitóülésén így fogalmazott a miniszterelnökhöz intézett felszólalásában: „Hát hogyha magyarán van valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait vagy egymillió kínait, az ön szerint jó kell, hogy legyen a magyaroknak is.”

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.