Az MSZP-s kirúgta, az új polgármester visszavette a jegyzőt

Ismét Kovács Mirella látja el a jegyzői feladatokat Mohácson, miután az új polgármester visszavette – közölte Pávkovics Gábor (Fidesz–KDNP), a Duna-parti város polgármestere pénteken a közösségi oldalán. A jegyzőt a város előző, MSZP-s polgármestere menesztette.

Forrás: MTI2020. 11. 06. 21:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Kovács Mirella látja el a jegyzői feladatokat Mohácson, miután az új polgármester visszavette. Pávkovics Gábor a Facebookon közzétett bejegyzésében emlékeztetett: Csorbai Ferenc (MSZP) volt polgármester minden előzmény nélkül, méltatlanságra hivatkozva, azonnali hatállyal szüntette meg Mohács jegyzőjének a hivatalnál csaknem húsz éve fennálló közszolgálati jogviszonyát.

A szeptember 27-én tartott időközi önkormányzati voksoláson polgármesterré választott Pávkovics Gábor azt írta: a jegyző menesztésével kapcsolatban rengeteg valótlanság jelent meg a nyilvánosságban, például több helyütt lehetett arról olvasni, hogy Kovács Mirella ellen büntetőeljárások vannak folyamatban.

A polgármester szerint az igazság az, hogy a jegyző ellen a mai napig nem folyik nyomozás vagy büntetőeljárás, továbbá

a bíróság a jegyzői jogviszony megszüntetésének jogellenességét állapította meg.

Tájékoztatása szerint Kovács Mirella a héten már megkezdte a munkát.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz–KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt.

A szeptember 27-én tartott időközi önkormányzati választáson Pávkovics Gábor 4708, míg Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület aspiránsaként 3369 voksot szerzett. Mellettük Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjére 265 szavazat érkezett. A voksolás eredményeként a testületben kétharmados többséget alkotnak a Fidesz–KDNP képviselői.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Baranya megyei Mohács rendőrkapitánysága okirattal való visszaélés gyanújával rendelt el eljárást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.