Bakondi György: A görög lakosság is aktivizálódott

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2020. 03. 06. 9:00
null
Kasztaniesz, 2020. február 29. Görög rohamrendõr és feltorlódott menekültek a török határnál fekvõ görögországi Kasztaniesznél 2020. február 29-én. Legkevesebb tizennyolcezer szíriai menekült kelt át a török határon az európai uniós országokba azóta, hogy a török hatóságok az elõzõ nap folyamán megnyitották elõttük a határt. Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvõ migránsokat. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögország a 2015-ös migrációs politikájától eltérően elhatározta, hogy megvédi a határát az erőszakos, agresszív, felfegyverkezve elkövetett támadásokkal szemben – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bakondi György bonyolultnak nevezte a török-görög határon kialakult helyzetet, ahol nagy létszámban vannak jelen illegális határátlépésre készülők, és gyakoriak az összetűzések a migránsok és a görög határőrök között.

Úgy értékelt, hogy jelenleg Görögországban sikeres védekezés zajlik, és Magyarország is mindent megtesz ennek támogatására. Hozzátette: a védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex (az EU határ- és partvédelmi ügynöksége) több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát – jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, akkor Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha ez sem sikerülne, akkor újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

Az M1 aktuális csatornán Bakondi György arról beszélt, hogy Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának.

A görög lakosság is aktivizálódott, mert felismerte, hogy az illegális bevándorlásnak semmilyen előnye sincs – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.