Böjte Csaba: Az újraértékelés egyfajta lelki gyakorlat

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának vendége volt telefonos kapcsoláson keresztül Böjte Csaba ferences szerzetes.

Forrás: Hír TV2020. 04. 14. 13:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böjte Csaba ferences szerzetes a koronavírus utáni időszakot egy új kezdet lehetőségének tartja, mellyel élnünk kell majd. Újra kell tervezni, újra át kell gondolni a lehetőségeket.

- Át kell gondoljuk, mi az, ami igazán értékes a számunkra. A barátságok, szeretteink, emberi kapcsolataink mind jó példa erre. Az újraértékelés egyfajta lelki gyakorlatként is értelmezhető részünkről. Fontos továbbá, hogy jó következtetéseket vonjunk le, hiszen a koronavírust követő időszakban nem szabad elkövetnünk korábbi hibáinkat – tette hozzá.

- Nemcsak magunk, de embertársaink iránt is felelősséget kell vállaljunk, ezért is kell ebben a rohanó világban most otthon maradnunk. Saját magunk és mások érdekében egyaránt.

- Meg kell látni ugyanakkor a lehetőségeket a járvány okozta otthon töltött időben – mondta a Hír TV-nek ferences szerzetes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.