Busai Attila támadóit kaphatta el a rendőrség

Az elfogott személyeket súlyos testi sértés és garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: blikk.hu, police.hu2020. 08. 11. 15:49
null
Busai Attila ezúttal nem a futballpályán került a földre Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek három férfit, akik korábban egy budapesti szórakozóhelyen összeverekedtek két másik vendéggel. A Blikk úgy tudja, ők voltak, akik múlt héten brutálisan bántalmazták Busai Attilát.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Ferencváros egykori magyar bajnok labdarúgója múlt szerdán este keveredett összetűzésbe egy fővárosi szórakozóhelyen. A Blikk szerint a labdarúgó és az ismeretlen személy között ökölváltásra került sor. Busai húzta a rövidebbet: „az egyik szeme ijesztően feldagadt, olyannyira, hogy szinte nem is látszott, és az egész arca borzalmasan nézett ki” – írta egy szemtanú véleményét a lap.

Busai Attila sérülése annyira súlyos volt, hogy az állkapcsát sínnel kellett összefogni, egy ideig még megszólalni sem tudott.

A Bors szerint a 31 éves támadó középpályás a bárban felejtett sapkájáért ment vissza az egyik barátjával, amikor összekülönbözött egy társasággal. Busai állítólag ráhajtott a társaság egyik tagjának a barátnőjére. Többször is szóltak neki, hogy ezt nem kellene, de a legutóbb az indiai második ligában szerepelt focista nem tágított. Állítólag ez volt a verekedés kiváltó oka.

Más szemtanúk állítása szerint már délután is igen vidám hangulatban látták a labdarúgót a belvárosban az egyik barátjával.

Amikor állapota javult, Busai cáfolta, hogy az ő kötekedése vezetett volna a verekedéshez.

A Police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint 2020. augusztus 5-én 21 órakor egy Fővám téri szórakoztatócentrum egyik vendéglátóegységében többször megütöttek egy férfit. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint augusztus 5-én délután két férfi szóváltásba keveredett az étterem felszolgálóival, akik felszólították őket, hogy hagyják el a vendéglátóegységet. A férfiak ekkor átmentek egy szomszédos szórakozóhelyre, majd az esti órákban visszatértek az étterembe, ahol ismét összetűzésbe kerültek egy háromfős társasággal. A vita ekkor fajult verekedéssé.

A IX. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Busai Attila ezúttal nem a futballpályán került a földre
Fotó: MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.