Csak a regisztrált 16 és 18 év közöttiek kaphatnak oltást

Ha május 7-ig regisztrálnak az oltásra, akkor megkaphatják a Pfizer oltóanyagát az ezt követő napokban.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 9:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 123 697 fő, közülük 2 248 775 fő már a második oltását is megkapta – tudatta a Koronavírus.gov.hu kormányzati portál.

1130 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 785 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 128 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 173 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 538 965 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 218 829 főre csökkent.

4374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 511-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és nyolcvan százalékuk meg is kapta azt.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak foglalni jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokat, valamint azok, akik arról sms-értesítést kapnak, Szputnyik-vakcinára is foglalhatnak. „A 16–18 éveseket arra kérjük, hogy péntekig regisztráljanak az oltásra” – írta a kormányzati portál. A kormány mai ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu

„Arra kérjük az oltást igénylő 16 és 18 év közötti fiatalokat, illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntekig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon” – írták a portálon. Hozzátették: „Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a ma érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítjuk. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.