Dömötör Csaba: Hogy néznek ezek után azok szemébe, akiket elárultak?

Jakab Péter közölte, nem szavazza meg a rendkívüli veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 13:40
DMTR Csaba
Budapest, 2020. oktber 5. Dmtr Csaba, a Miniszterelnki Kabinetiroda parlamenti llamtitkra napirend eltt szlal fel az Orszggyls plenris lsn 2020. oktber 5-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak nem arról van szó, hogy a rendkívüli veszélyhelyzettel járó hatalom azért kell, hogy Lölőnek legyen pénze a szállodalánca fejlesztésére? – hangoztatta Jakab Péter Jobbik-elnök, aki azt állította, a kormány visszaél a bizalommal. – Megszavaztuk a felhatalmazást, erre módosították a választási törvényt, hogy az ellenzék ne tudjon két listán indulni. Önök szerint az a dolga a kormányfőnek, hogy régi Jakab-felszólalásokat idézzen vissza és hogy gyurcsányozzon? – kérte számon a kormányt a DK-vezér szövetségesévé szegődött egykori szélsőjobboldali párt vezetője. – Önöknek adjunk felhatalmazást? Soha! – jelentette ki Jakab, aki 14 ezer halottról beszélt, majd kifosztott önkormányzatokat emlegetett.

Jakab Péter ismét Lölőzött egyet napirend előtti felszólalásában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában felsorolta a kormány eddig elért járványkezelési eredményeit, amit a rendkívüli veszélyhelyzettel járó rendeleti kormányzás megszavazásával értek el: bértámogatás, 13. nyugdíj visszaépítése, hitelmoratórium.

– Mi akkor is idézni fogunk régi Jakab-idézeteket, ugyanis a Jobbikra és személy szerint önre olyan szerepeket osztottak, hogy nyilasozzon, gyűlölködjön – mondta az államtitkár, reagálva a jobbikos pártelnök beszédére, majd idézte Jakab Péter mondatait: „A Jobbik tolvajok ellen jött létre.” „Gyurcsánynál lejjebb csak a pokol van.”

– Hogy néznek ezek után azok szemébe, akiket elárultak? Leszedték Pongrátz Gergely képét a Jobbik pártszékházából, és helyére vélhetően Jakab-portrét raktak ki a falra. Nem tud annyi krumplit lóbálni és kiabálni, hogy a Gyurcsánnyal való összefogást elfeledtesse – jelezte a pártelnöknek az államtitkár, akinek lakhelyéről is mondott néhány szót.

– A fideszes vezetés idején Borsodban a jövedelem 75 százalékkal nőtt, a bűncselekmények száma 59 százalékkal csökkent, most viszont a baloldal külföldi cégek érdekeit szolgálja – mondta Dömötör Csaba, hozzátéve: nincs olyan kérdőív hazánkban, amit annyian töltenének ki, mint a nemzeti konzultációt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.