Egy becsületes háziorvos nem mindennapi története

Le a kalappal!

2021. 05. 02. 8:45
Sinopharm
Nagykanizsa, 2021. március 5. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája Horváth Ágnes háziorvos nagykanizsai rendelőjében 2021. március 5-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: 5-én. MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy dolog történt Felhévizy Félix hírlapíróval a héten. Megkapta a védőoltást a Covid–19-fertőzés ellen. Amikor telefonon értesítették, nagyon megörült, hiszen már régóta várta, hogy kapjon egy behívót az oltásra. De azután bizony egy kicsit megijedt.

Egyrészt azért, mert mindig is félt az oltásoktól, injekcióktól, másrészt pedig annyi mindent olvasott már a sajtóban a vakcinákkal kapcsolatban, hogy kialakult benne egy természetes aggodalom. Vajon megfelelő lesz-e neki a felajánlott oltás, milyen mellékhatásai lehetnek, ilyen, ehhez hasonló kérdések cikázztak a fejében, miközben elindult a háziorvosához a vakcina felvételére. Nem érdekelték őt az ellenzék oltásellenes szövegei, hiszen maximálisan megbízott a magyar szakemberek tudásában, de azért mégis ott mocorgott benne a kisördög. A hivatalos oldalon mindent elolvasott, ami fellelhető volt az oltással, vakcinákkal kapcsolatban, mégis cidrizett egy kicsit.

Miután megérkezett a rendelőbe, ahol szakszerűen megmérték a testhőmérsékletét és kapott kézfertőtlenítőt is, majd leült a váróteremben, ahol egyáltalán nem volt zsúfoltság, kényelmesen helyet tudott foglalni. Bár kicsit korábban érkezett, mint a megadott időpont, szerencséje volt, mert gyorsan behívták, nem volt ideje a saját oltással kapcsolatos félelmével foglalkozni. Mindenki nagyon kedves és előzékeny volt, leültették, és hatalmas meglepetésre megkérdezték tőle, hogy szeretne-e tudni pár információt arról a vakcináról, amit pár perc múlva meg fog kapni. Félix természetesen igent mondott a váratlan kérdésre, majd ezt követően a háziorvos néhány ismérvet elmondott neki a kínai, Sinopharm vakcináról.

Sokan, főként a baloldal oltás ellen való hergelése miatt, tartanak a keleti oltóanyagoktól. A háziorvos véleménye azonban megerősítette Felhévizyt, hogy erre semmi ok nincs, szerinte ugyanis a kínai vakcina az egyik legjobb, de a kormány által nyilvánosságra hozott, eddig beadott oltásokról készült adatok is maximálisan igazolják, hogy valamennyi, hazánkban használt vakcina jó és hatékony. A baloldal oltásellenes hisztériakeltése csupán kicsinyes politikai érdekből történik, ugyanis mint ismert, saját magukat beoltatják, tehát csak a szavazóikat vezetik az orruknál fogva.

Lám-lám, így is lehet, ilyen egy becsületes és lelkiismeretes háziorvos. Le a kalappal!

Miután megtörtént a mindenre kiterjedő felvilágosítás, a nővérke segédletével a doki beadta a vakcinát Felhévizy bal karjába. A hírlapíró egy aprócska szúrást érzett csupán, és máris túl volt az egészen. Nagy kő esett le a szívéről, amikor végre kilépett az orvosi rendelő ajtaján. Úgy érezte, hogy talán már nem kell sokat várni arra, hogy ismét visszakapja, visszakapjuk a régi életünket.

Sárkány ellen sárkányfű – idézte fel Orbán Viktor szavait mosolyogva Felhévizy, miután hazaért az oltásról, majd immár megkönnyebbülten leült az íróasztalához és írni kezdett.

Borítókép: A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája (illusztráció) – Forrás: MTI/Varga György

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.