Elbúcsúztatták Dobos László karcagi polgármestert

A búcsúztatón beszédet mondott Varga Mihály, de jelen volt Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó is.

Forrás: MTI2020. 06. 21. 15:24
VARGA Mihly; ORBN Viktor; LVAI Anik; FAZEKAS Sndor; DOBOS Lszl
Karcag, 2020. június 21. Varga Mihály pénzügyminiszter, a Fidesz országgyûlési képviselõje (j) búcsúbeszédet mond Dobos László (Fidesz-KDNP), Karcag polgármesterének búcsúztatásán Karcagon, a városháza elõtti Kossuth téren 2020. június 21-én. Elõtérben Orbán Viktor miniszterelnök (b) és felesége, Lévai Anikó (k), valamint Fazekas Sándor, a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelõs kormánybiztos, a Fidesz országgyûlési képviselõje (j). Dobos László súlyos betegség után, életének 63. évében hunyt el 2020. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbúcsúztatták vasárnap Karcagon a város múlt héten elhunyt polgármesterét, Dobos Lászlót.

A városháza előtti téren katolikus szertartás szerint tartott búcsúztatón – amelyen a gyászolók egy-egy szál fehér virággal fejezték ki részvétüket – jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, valamint F. Kovács Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője Dobos László (Fidesz–KDNP), Karcag polgármestere ravatalánál a búcsúztatáson Karcagon, a városháza előtti Kossuth téren
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Karcag város minden polgára, politikai közösségünk minden tagja nevében hajtok fejet Dobos László életműve, a köz szolgálatában végzett fáradhatatlan munkája és emberi szerénysége előtt. […] Példáját, emberi hitvallását, mély elkötelezettségét a város és a kun emberek mellett értékként magunkkal visszük” – mondta beszédében a karcagi származású Varga Mihály pénzügyminiszter.

A politikus szavai szerint a polgármester igazi hazafi, egyben büszke kun ember volt, aki egész életében szerette Magyarországot.

A szintén karcagi Fazekas Sándor, a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő búcsúztatójában úgy fogalmazott: Dobos László a városi önkormányzatban maradandót alkotott, minden erejével sikeresen dolgozott a karcagiakért, akik bíztak benne. Legutóbb is kétharmados, országosan is figyelemre méltó támogatottsággal választották polgármesterré – tette hozzá a korábbi földművelésügyi miniszter, aki húsz évig, 1990 és 2010 között volt a nagykunsági város polgármestere.

Fazekas Sándor kötelességnek nevezte a Dobos László által megkezdett munka folytatását, és hogy Karcag továbbra is a hagyományaira, tartására büszke, fejlődő, erős, nemzeti érzelmű város legyen, a kunok fővárosa.

A városháza előtti búcsúztató után a temetést szűk családi körben tartják.

Dobos László, Karcag Fidesz–KDNP-s polgármestere, a Fidesz városi szervezetének elnöke, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tagja június 13-án, életének 63. évében, súlyos betegségben hunyt el.

Az önkormányzat honlapján olvasható életútja szerint Dobos László 1957. november 3-án született Karcagon. Tanári pályáját 1981-ben kezdte testnevelés–földrajz szakos tanárként a helyi Gábor Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában. 21 évig tanított. 1994-től volt önkormányzati képviselő, a megyei közgyűlésben 1998-tól dolgozott. 2002 és 2010 között alpolgármestere, utána polgármestere volt Karcagnak.

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett Dobos László karcagi polgármester búcsúztatóján és erről egy bejegyzést is megosztott a közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.