Elégtételt venne Lackner Csaba, amiért leírták, hogy drogozik

Rágalmazás miatt vádlottként kell bíróság elé állnia novemberben Dódity Gabriella kispesti képviselőnek.

Veres László István
2020. 09. 16. 13:52
null
Lackner Csaba kezében fehér porral
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rágalmazás bűncselekményének elkövetése miatt vádlottként kell bíróság elé állnia november 25-én Dódity Gabriellának – ezt maga az érintett jelentette be Facebook-oldalán. A büntetőeljárást Lackner Csaba indította a Fidesz kispesti önkormányzati képviselője ellen, mert szerinte azt a képet festette róla egy hozzászólásában, hogy kábítószert fogyaszt. – 180 óra közérdekű munkával is büntetne, és 1,5 millió forint sérelemdíjat követel tőlem – közölte Dódity Gabriella. Hozzáfűzte: „remélem ezt a Lackner Csabára megtévesztésig hasonlító, de számukra ismeretlen személyt is feljelenti képviselő úr, mert ha jól látom, azt a képet festi róla, mintha valami fehér port fogyasztana.”

Lackner Csaba kezében fehér porral

Az ügy előzménye, hogy Lackner Csaba, akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő a tavaly októberben a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott kép- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt. Az egyik videófelvételen pedig az is látható, ahogy Lackner épp egy kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Lackner Csaba nem csupán Dódity Gabriellával, hanem azzal az építési vállalkozóval szemben is büntetőeljárást kezdeményezett, aki 2015-ben alvállalkozóként újította fel a kispesti Almavirág teret, 2019 nyarán pedig feljelentést tett a rendőrségen, mivel állítása szerint a projektből kétmillió forintnyi kenőpénz landolt Lackner Csabánál, az MSZP akkori önkormányzati képviselőjénél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.