időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikról vallanak

Bácskai Balázs
Forrás: Hír TV
2019.10.04. 15:28
Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikról vallanak

A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi- és hangfelvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő. A politikus többek között olyan állításokat fogalmazott meg, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”

Az egyik videófelvételen az is látható, ahogy Lackner épp egy „kólának” nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Az MSZP-s politikus meglepő állításokat tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról is. – Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle – mondta Lackner, aki Kránitz vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

A Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumokból kiderül: Kránitz Krisztián az eltitkolt pénzből többek között egy nyaralót vásárolt Spanyolországban.

A képen balról jobbra Lackner Csaba, Kránitz Krisztián és Gajda Péter

Lackner Csaba a saját vagyoni helyzetét is elemzi a felvételeken. – Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk egy 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél – számolgatott a politikus.

A hangfelvételeken szó esik Gajda Péter polgármester vagyonosodásáról is, aki Lackner elmondása szerint szintén jól keresett a külső vállalkozóktól visszacsorgatott pénzekből. Gajda az ellenzéki összefogás és Karácsony Gergely jelöltje a XIX. kerületben.

Az ügy részleteiről többet megtudhatnak a Hír TV 20:30-kor kezdődő Informátor című műsorából és a Magyar Nemzet következő számaiból.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.