Ellenzéki eksztázis

Ez nekik az igazi örömhír.

2019. 09. 28. 9:14
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP jogi bizottsága nem támogatta Trócsányi Lászlót az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciójára. A Fidesz EP-csoportjának frakcióvezetője, Szájer József politikai boszorkányüldözést emlegetett, míg a kormány úgy reagált, hogy a bevándorláspártiak nem tűrik el Trócsányi uniós biztosi kinevezését. (Hétfőn egyébiránt újabb kör lesz a kérdésben.)

És a magyar ellenzéki pártok brüsszeli képviselői?

Ujjongtak.

A Momentumból mind Fekete-Győr András, mind Cseh Katalin és Donáth Anna azzal büszkélkedtek, hogy ők jártak az érintettek nyakára, és érveltek hosszan amellett hogy Trócsányi László ne lehessen uniós biztos. De ugyanígy nagy győzelemként mutatta be mindezt Dobrev Klára (DK) és Ujhelyi István (MSZP) EP-képviselők is.

Ők szinte mindannyian az EP-választások után egyből világossá tették, hogy a legfontosabb céljuk a Fidesz ellen áskálódni és szavazni ott, ahol csak tudnak, és ezt az ígéretüket a jelek szerint kivételesen be is tartják következetesen.

A DK például a PestiSrácok.hu által megszerzett bizonyíték alapján egy olyan levelet küldött a JURI-nak, amelynek pontjai szépen vissza is köszöntek Trócsányi brüsszeli elutasításának indoklásában.

Ám Dobrevék nem arathatják le csak úgy a babért, a Momentum üdvöskéi is magukénak tudják a nagy sikert, hogy elgáncsolták a magyar biztosjelöltet. A határtalan ellenzékiek örömükben már az egész NER-t megbuktatták, mint ahogy azt Ujhelyi István írta.

Az biztos, a rombolás és az ármánykodás jól megy az ellenzéknek Európában. Tény, a kinti erőviszonyok miatt ezt sokkal sikeresebben csinálják az EP-ben, mint idehaza.

Ám hogy a kinti „sikerük” milyen hatással van a magyarországi megítélésükre, az már más kérdés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.