Erős nők tennének az erős Magyarországért + videó

A magyar nőkben rejlő erő kibontakoztatásában segítene a Nők Magyarországért Klub, amelyet Novák Katalin kezdeményezésére hívtak életre. A 19 sikeres magyar nő által alapított szervezet elismerné a koronavírus idején példamutatóan helytálló hölgyeket. Ezért hozták létre a Nők Magyarországért Díjat, amire továbbra is lehet arra érdemes személyeket jelölni.

Csekő Imre
2020. 07. 13. 18:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnénk elérni, hogy azok a – határainkon innen és túl élő – magyar nők, akik a családalapításról sem szeretnének lemondani és a szakterületükön is hozzájárulnának az ország fejlődésének előmozdításához, könnyebb helyzetből indulhassanak, és az általunk alapított Nők Magyarországért Mozgalom idővel minél több tagot számláljon – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki 2018-ban kezdeményezte a Nők Magyarországért Klub alapítását.

A szervezetet 19 olyan, polgári értékrendű hölgy hozta létre, akik a saját területükön már mind komoly teljesítményt nyújtottak, és úgy érzik, fontos, hogy ezen túlmenően is tegyenek valamit Magyarországért. – Van közöttünk politikus, vállalatvezető, akadémikus, de olimpiai bajnok és nemzetközileg elismert operaénekes is – sorolta Novák Katalin, aki úgy látja, nagyon sok erő van a magyar nőkben.

Az egyesület alapító okiratában is rögzített célja, hogy a magyar női kultúrát, az annak alapjául szolgáló életstílust, gondolkodásmódot, nőiességet, valamint az anyaságot és az életadást mint az élet páratlan ajándékát a legszélesebb körben népszerűsítse.

Az államtitkár lapunknak elmondta: számos területen igyekeznek egyre tevékenyebbek lenni. Példaként említette, hogy a koronavírus-járvány alatt sikeres gyűjtést indítottak, hogy laptopokat ajánlhassanak föl egyszülős családoknak. A kezdeményezés révén száz számítógépet kaphattak a digitális tanuláshoz a rászoruló diákok.

– Hiszek abban, hogy amikor több területről jönnek össze olyan hölgyek, akiknek van befolyásuk, és egy-egy ötletet segíthetnek megvalósítani, az pozitív eredményre vezet – mondta lapunknak Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, a Nők Magyarországért Klub tagja.

– Azt szeretném elhitetni mindenkivel, hogy egy nő egyszerre lehet képes a családon belül a legfontosabb összetartó szerepet betölteni, a munkában is helytállni, és ez a kettő egymást erősítve történhet. Úgy látom, sokszor a nők maguk sem hisznek abban, hogy ezt a két dolgot lehet egymás mellett profi módon csinálni. Ebben szeretnénk segíteni és motiválni a magyar nőket – fogalmazott Nagy Tímea.

Idén hirdették meg először a Nők Magyarországért Díjat, amivel azokat a nőket jutalmazzák, akik a járvány idején mindennapos helytállásukkal példát mutattak és a környezetükben érdemi változást értek el. A díjra a klub honlapján bárki jelölhet olyan nőt, akit érdemesnek tart az elismerésre. A végső győztesekről pedig közönségszavazás dönt majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.