Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

A kormány által kezdeményezett nevelőszülői program küldetése, hogy felerősítse a segíteni szándékozó nevelőszülők, valamint a támogatásra szoruló fiatalok hangját – hangoztatta az országjáró program hetedik, várpalotai állomásán hétfőn a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila közölte, hogy 23 ezer fiatal él a gyermekvédelem rendszerében, és 2019-ben a tavalyinál 850 millió forinttal több pénz jut erre a területre. Jelezte, a kormány fél éve indított, májusban záruló, Befogadlak elnevezésű nevelőszülői programjának kampányrendezvényeivel az ország minden térségébe el akarnak jutni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy kevés olyan segítő szakma létezik, mint a nevelőszülőség, hiszen ezek az emberek a saját otthonukba fogadják be a támogatásra szoruló gyermekeket.

Mint mondta, a nevelőszülő utat és jövőt ad a gyermeknek, és mindezt annak tudatában teszi, hogy a végén a fiatal visszakerül a saját vagy örökbefogadó családjába. A nevelőszülő nem csupán a gyermeken, hanem egy közösségen és egy városon is segít – tette hozzá.

A rendezvényen kihirdették a Lehetetlen nincs című rajzpályázat győzteseit, akiket 3 ezer mű alkotói közül választottak ki.

A Befogadlak program részleteiről a neveloszuloiprogram.hu oldalon lehet tájékozódni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.