Furcsa dolog derült ki a patkányügyben

A Ri­post meg­tudta: az el­múlt idő­szak pat­kány­be­je­len­té­se­i­nek jó egy­ne­gyede téves volt. A pat­kány­ir­tást végző cég em­be­rei min­den be­je­len­tésre ki­men­tek, de mint­egy 2 ezer eset­ben nem ta­lál­tak fer­tő­zött­sé­get.

Forrás: ripost.hu2019. 05. 09. 21:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán megkezdődött a rendkívüli patkányirtás Budapesten, a 10. kerületben és jó néhány központi helyen rendelt el plusz irtást Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a főváros. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a patkányokkal kapcsolatos bejelentések. A Ripost is azt tapasztalta, hogy gyakran nehéz elérni a fővárosban megbízott irtó cég, az RNBH Konzorcium diszpécserét a megadott telefonszámon, annyi bejelentést kapnak. De az is kiderült: a bejelentések jó része téves! Miért gerjesztik a felhajtást? Kinek áll ez érdekében?

Az új cég, az RNBH Konzorcium 2018. július 23-án vette át a patkányirtást az előző cégtől, a Bábolna Biótól, és az embereik 2019. március végéig mintegy 8200 bejelentésre mentek ki. A cég vezetőjétől megtudtuk: az irtók terepszemléje után kiderül, hogy az esetek jó háromnegyedében valóban lehettek patkányok a bejelentés helyszínén, de rengeteg a felesleges bejelentés, ami a hetekben gerjesztett pánikkeltésnek is köszönhető.

„A téli hónapokban havonta 500-700 bejelentést kapunk, ezek közül legalább 100-150 hely olyan, ahol semmit nem talál a kolléga. A melegebb hónapokban ennél is több a bejelentés, de ezek jelentős része ugyanúgy téves” – nyilatkozta a Ripostnak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

A szakemberek egy-egy címre általában másnapra, de legkésőbb 48 órán belül biztosan kimennek. Előzőleg egyeztetnek a bejelentővel, hogy pontosan mikor tudnak menni, de kiérkezéskor is jeleznek.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.