Fürjes Balázs: Több információra és több részvételre van szükség a fővárostól

Lesz atlétikai világbajnokság, de a Városliget Projekt és a szuperkórház ügyében nincsen egyetértés a főváros és a kormány között – mondta a Hír TV-ben az államtitkár.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 17. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesz atlétikai világbajnokság, de a Városliget Projekt és a szuperkórház ügyében nincsen egyetértés a főváros és a kormány között.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár.

Az elmúlt hetek örömteli fejleménye, hogy mindenki támogatja azt, hogy legyen Budapesten atlétikai világbajnokság, és amire ehhez szükség van, az épüljön meg. Az önkormányzatok és a közgyűlés javaslatait már elfogadták, így a főváros által döngetett nyitott kapuk ellenére, Fürjes Balázs nem gondolná, hogy ezek elmaradnak. Ami a kormányt illeti, jó szívvel mondott igent a programra.

– Budapestnek két minősége van, a nemzet fővárosa és a budapestiek otthona. Felelősek vagyunk – mi a kormány is – Budapest építéséért. A mindenkori kormány nem hagyhatja magára és nem is gyámkodhat Budapest területe felett, és a választási eredménnyel a választók egy társbérletet hoztak létre – mondta Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára. Hozzátette:

– Szerintem két kötelessége van mind a két félnek. Tudomásul venni a választók döntését, elfogadni a választók döntését – egy demokráciában a választóknak mindig igazuk van – a másik kötelességünk pedig az együttműködés. Ezt az együttműködést kezdtük meg.

A Liget-projekt kapcsán kötött megállapodás szerint a végére kell érni minden eddig megkezdett munkálatnak, ugyanakkor több tervezett épület létrehozása is elmarad majd.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.