Gulyás Gergely: A kormánypártok együttműködésre törekednek

Az ellenzék a polgármesteri, a képviselőjelölti tisztségekre háborús hídfőállásként tekint, ennek pedig a helyi közösségek lesznek a vesztesei – mondta a miniszter Miskolcon.

2019. 09. 26. 20:53
GULYÁS Gergely
Miskolc, 2019. szeptember 26. Gulys Gergely Miniszterelnksget vezet miniszter beszdet mond a Kiemelt orszgjrs cm miskolci lakossgi frumon 2019. szeptember 26-n. MTI/Vajda Jnos Fotó: Vajda János Forrás: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett kampányolt csütörtökön Miskolcon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon.

A miniszter a rendezvény előtt újságíróknak azt mondta: a kormánypártok Alakszai Zoltán személyében a legalkalmasabb jelöltet állították Miskolcon. Úgy fogalmazott: a polgármesterjelöltnek világos tervei vannak a város jövőjéről, „bízom benne, hogy ő érdemli ki a város bizalmát”.

Azt látják mindenhol, hogy az ellenzék a polgármesteri, a képviselőjelölti tisztségekre háborús hídfőállásként tekint, ennek pedig a helyi közösségek lesznek a vesztesei – mondta. A kormárnypártok részéről az együttműködési készség megvan, a másik oldalról ez hiányzik – tette hozzá.

Még tizenhét nap van hátra a választásig, a Fidesz-KDNP időarányosan jól áll, a cél az, hogy a korábbi választásokhoz hasonlóan most is nagy fölénnyel nyerjenek a kormánypártok jelöltjei – tette hozzá.

Alakszai Zoltán azt mondta: nem az ellenfeleivel foglalkozik, hanem azzal, ami a miskolciakat leginkább érdekli, ennek érdekében indította el a miskolci konzultációt, amelynek a folyamatos párbeszéd a célja; a miskolciak és a kormánypártok szövetségesek ebben.

Hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben rendkívüli kormányzati támogatás érkezett Miskolcra, ez pedig bizonyosság arra, hogy a város nem lehet ellenzékben. Az október 13-ai választásnak az a tétje, hogy Miskolc a „nyerő oldalon marad-e” – jelentette ki.

Időarányosan jól állnak a kormánypártok – mondta Gulyás Gergely

Fotó: MTI/Vajda János

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.