Gyurcsány miniszterének felesége a Kúria sajtósa?

Egyre több kritika éri a legfőbb bírói fórumot és annak vezetőjét Darák Pétert amiatt, hogy erőteljes baloldali befolyás tapasztalható a Kúrián.

Forrás: Tűzfalcsoport.blogstar.hu2019. 05. 09. 10:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több kritika éri a legfőbb bírói fórumot és annak vezetőjét Darák Pétert amiatt, hogy erőteljes baloldali befolyás tapasztalható a Kúrián. A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy az ún. kémperben az egyértelműen MSZP-s kötődésű Mészár Róza vezette tanács mentette fel a vádlottakat, Galambos Lajost, Laborcz Sándort, Szilvásy Györgyöt és P. Lászlót. A lap szerint Mészár Róza egyértelműen baloldali támogatottságú bíró, és nem azért, mert 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején került át a Baranya Megyei Bíróságról a Kúria elődjére, a Legfelsőbb Bíróságra. Az ítész 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt, s ezt a párt akkori elnökhelyettese, a jelenleg is vád alatt álló Simon Gábor jelentette be – közli a Tűzfalcsoport.

A bírónő férje az MSZP-, korábban MSZMP-közelinek tartott milliárdos vállalkozó, Varga Jenő, aki a pártállam utolsó időszakában az állampárt pécsi alapszervezetének vezetője volt, és állítólag abból az időszakból származhat Gyurcsány Ferenchez fűződő kapcsolata is. A sorosista szemlélet sem áll távol a bírónőtől, a Mészár Róza által vezetett büntetőjogi csoport összefoglaló jelentése szerint ugyanis a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlata zsinórmértékül szolgálhat a legfőbb bírósági fórum büntetőbírái számára.

Mindezeken túl a napokban egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra a meglepő fejleményre, hogy Baráth Etele volt szocialista politikus felesége Madarász Gabriella – aki forrásaink szerint a pártállami igazságügy egyik utolsó párttitkára volt – a Kúria egyik sajtószóvivője. Baráth a Medgyessy kormányban gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, Gyurcsány Ferenc kabinetjében pedig az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterként funkcionált. Madarász pedig, aki korábban a Legfelsőbb Bíróságon is ítélkezett, férjével kifejezetten sikeres párosnak mondható, a korábbi adatokból kitűnő jelentős vagyoni megtakarítás mellett mindketten 2010 után is jó pozíciókban tudtak maradni, Baráth Etele jelenleg a brüsszeli székhelyű Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy miközben az ellenzéki és sorosista kötődésű tagokból álló, botrányos működésű Országos Bírósági Tanács (OBT) politikai színezetű támadást indított Handó Tünde, Országos Bírósági Hivatal elnöke ellen. Abban egyébként, hogy az OBT egyre elvetemültebb lépésekre veszi a bátorságot, forrásaink szerint szerepe lehet annak, hogy bízhatnak Darák Péter támogatásban. Annak időzítése pedig, hogy szerdai határozatával az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, Handó Tündének a menesztését indítványozták egyik oka az lehet, hogy Darák jelenleg külföldön tartózkodik.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.