Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat

El a kezekkel a kommunistáktól!

2019. 10. 18. 14:24
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körû együttmûködésnek. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyunk ebben az országban a politikai paletta minden oldalán, akikbe mélyen beleégtek azok a jobbára a 90-es években hallott gyomorforgató magyargyalázó kijelentések, amelyek általában az SZDSZ háza tájáról érkeztek a magyar közéletbe. Hadd ne kelljen megismételni! Bőven elég, ha az ember beleolvas Gyurcsányék közleményébe.

„DK: El a kezekkel Szabó Ervintől!

Németh Szilárd azon kesereg a neten, hogy a bukott főpolgármesternek már nem volt ideje átnevezni a Szabó Ervin Könyvtárat. Vagyis a kultúrkampf bakáinak már nem csak világhírű kortárs íróinkkal és költőinkkel van bajuk, hanem azzal a Szabó Ervinnel is, akiben a budapesti könyvtári hálózat és a szegények számára is elérhető közkönyvtári szolgáltatások megteremtőjét tiszteljük.

(...)

A Demokratikus Koalíció nem fogja tűrni, hogy a pacalos-pálinkás-pántlikás „kultúra” urai megpróbálják kitörölni Szabó Ervin nevét és emlékét a magyar kultúrtörténetből. El a kezekkel Szabó Ervintől!”

A DK által oly nagyra tartott Szabó Ervin hithű, szívkommunista volt, aki merényletet tervezett Tisza István ellen – ő később valóban merénylet áldozata lett –, és a kommunizmus eszméjét terjesztette abban könyvtár-hálózatában, amelyre most oly fennkölten hivatkoznak Gyurcsányék.

Őt védik, a magyarokat gyalázzák. Ez volt az SZDSZ, ez a DK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.