Hadházyt indítja a Momentum a zuglói előválasztáson

Fekete-Győr András szerint a független országgyűlési képviselő a korrupció elleni harc „védőszentje”.

Forrás: mandiner2021. 02. 15. 15:04
FEKETE-GYŐR András; HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. november 27. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (b) és Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos előterjesztés vitáján a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákost indítaná Zuglóban a Momentum a 2022-es parlamenti választáson – írta meg a Mandiner. A jelenleg független országgyűlési képviselőt pártja támogatásáról biztosította Fekete-Győr András hétfőn a Facebookon közzétett közös videóban. Fekete-Győr szerint – aki feltehetően maga is megméreti magát az ellenzéki miniszterelnök-castingon –

Hadházy „Magyarországon a korrupció elleni harc védőszentje”, így fellépése megegyezik a Momentum elveivel. – Azt szeretnénk, hogy Zuglónak olyan átlátható, tisztességes képviselője legyen, mint Hadházy Ákos – mondta a Momentum elnöke.

Hadházy Ákos hálás a Momentum bizalmáért, és meg van győződve arról, hogy „csak akkor nyerhet az ellenzék az országgyűlési választásokon, ha teljes fordulatot hajt végre és véget vet a következménynélküliségnek Magyarországon”. Zugló jelenleg a baloldal egyik fő bástyájának számít, itt volt polgármester Karácsony Gergely. A kerület polgármestere jelenleg Horváth Csaba, az MSZP fővárosi politikusa, aki Karácsony Gergellyel szemben maradt alul a 2019-es fővárosi előválasztás során. Horváth Csaba mellett a térség országgyűlési képviselőjeként Tóth Csaba is a szocialista pártot képviseli. A Mandiner emlékeztet:

az önkormányzati választások környékén kiszivárgott felvételen Tóth Csaba neve is felmerült. Karácsony Gergely akkor azt mondta, hogy Tóth Csaba többször is megfenyegette a családját,

és úgy fogalmazott, „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.” Arra a kérdésre, hogy Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke tényleg megfenyegette-e, Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak. „Igaz, hogy megfenyegette a családodat?” – hangzik a kérdés, amire Karácsony így válaszol: „Ne viccelj! Többször.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.