Háromszor sértett törvényt az összefogás Nyíregyházán

Három elmarasztaló határozatot is hozott a nyíregyházi ellenzékhez kötődő törvénysértések és hazugságaik miatt a helyi választási bizottság.

2019. 09. 25. 7:20
Jeszenszki András
Jeszenszki 2010-ben még az MSZP színeiben indult Fotó: MTI/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három elmarasztaló határozatot is hozott a nyíregyházi ellenzékhez kötődő törvénysértések és hazugságaik miatt a helyi választási bizottság; a balliberális pártok illegálisan plakátoltak, majd szándékosan félrevezették a választókat – mondta el lapunknak a Fidesz nyíregyházi alapszervezetének alelnöke.

Szilvási István kiemelte: a baloldali ellenzék ahelyett, hogy más párthoz hasonlóan szerződést kötött volna a hirdetési jogtulajdonossal, szándékosan helyezett el több száz illegális plakátot a városban.

– Amikor pedig a felülettel rendelkező cég azt eltávolíttatta, a Fideszt vádolták lopással – mutatott rá a kormánypárti politikus. Hozzátette: az ellenzéki polgármesterjelölt hangulatkeltési céllal szavazást indított a hivatalos Facebook-profilján, hogy kinek az érdekében állhatott ellopatni a plakátokat, pedig a Fidesz alelnöke szerint tudnia kellett, hogy a kampányanyagokat törvénytelenül helyezték ki.

Jeszenszki 2010-ben még az MSZP színeiben indult
Fotó: MTI/Balázs Attila

– Az internetes akció mellett a város több pontján „Itt egy ellenzéki plakát volt! De ellopták ezt is!” feliratú plakátok jelentek meg, szintén engedély nélkül. Ezeken már kiadó, felelős kiadó sem szerepelt.

Az ellenzéki pártok a régi módszereket alkalmazták: az áldozat szerepét játszották, miközben ők volt a törvénysértők. Pusztán politikai érdekből hazugsággyárat építettek fel pár nap alatt, mártírként akarták feltüntetni magukat, azt a látszatot keltve, hogy korlátozzák, akadályozzák őket a választási kampányban – emelte ki Szilvási István.

A helyi választási bizottság az ügyben elmarasztalta és eltiltotta a további törvénysértéstől Jeszenszki András ellenzéki polgármesterjelöltet, az MSZP-t és azokat, akik az ellenzéki plakátok ellopását hirdették, az ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy kik helyezték ki a kampányanyagokat.

Mint ismert, Nyíregyházán ketten mérkőznek meg októberben a polgármesteri székért: a Fidesz–KDNP színei­ben Kovács Ferenc, a város első embere indul, míg az ellenzéki pártok – beleértve a Demokratikus Koalíciót és a Jobbikot is – Jeszenszki András mögött sorakoztak fel. Az ellenzéki politikus az MSZP nyíregyházi szervezetének elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.