Hazánk fellép a folyókon érkező szemétáradattal szemben

Idén három nagy területen is előrelépés történt egy tiszta és élhető Magyarországért.

Forrás: Facebook2020. 07. 23. 11:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böröcz László közösségi oldalán közzétett videójába elmondta, idén három nagy területen is előrelépés történt azért, hogy gyermekeink és unokáink egy tiszta és élhető Magyarországon nőhessenek fel.

Először is, a tisztább környezet jegyében Magyarország fellép a folyókon hazánkba érkező szemétáradattal szemben, vizeink tisztaságáért. 2021. július 1-jétől pedig betiltjuk az egyszer használatos műanyag eszközök forgalomba hozatalát – mondta.

Másodszor, tisztább energiát szeretnénk, ezért vállaljuk, hogy Magyarország 2050-re eléri a teljes klímasemlegességet! A kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését, és a következő tíz évben hatszorosára növeljük a naperőmű-kapacitásokat, ezzel a magyar családok számára olcsó és környezetbarát energiát biztosítva – tette hozzá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Harmadszor, mindent megteszünk, hogy városaink levegője tisztább legyen. A légúti megbetegedések megelőzése érdekében 2022-től kizárólag elektromos buszok forgalomba hozatala lesz lehetséges a városainkban és támogatjuk az elektromos autók beszerzését is – tette hozzá.

Zöldebb Magyarországot is szeretnénk, ezért minden újszülött után 10 fát ültetünk, és a következő tíz évben több százezer hektár erdőt tervezünk telepíteni – jelentette ki Böröcz László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.