Huszonhárom kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érintő fejlesztés zárult le

Az Egészséges Budapest program (EBP) részeként 8,3 milliárd forint értékben kaptak orvostechnológiai és informatikai eszközöket a központi régió egészségügyi ellátói – közölte az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: MTI2020. 09. 28. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós elmondta, hogy a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érint.

A miniszter úgy fogalmazott, járványidőszakban az egészségügy prioritásai közé tartozik a fertőzés leküzdése, de a betegbiztonság és az ellátás minősége is fontos tényező. Éppen ezért a kormány ebben az időszakban is folytatja a 2026-ig szóló Egészséges Budapest programot, amely összesen 700 milliárd forintot jelent a régiónak.

A mostani, 8,3 milliárd forintos fejlesztés a minőség javítását szolgálja, új diagnosztikai, terápiás és informatikai eszközöket kaptak az intézmények – emelte ki Kásler Miklós.

Beszereztek többek között diagnosztikai, képalkotó, laboratóriumi eszközöket és sebészeti műszereket. Emellett endoszkópos, aneszteziológiai és intenzív terápiás, műtéti, műtői berendezéseket, fizioterápiás, sterilizáló- és higiénés eszközöket, valamint kórházi bútorokat is vásároltak. Az informatikai fejlesztés révén pedig több ezer számítógép és nyomtató kerül a kórházakba és szakrendelőkbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.