Illegális migráció: Brüsszel egyes kerületeit már a buszok is elkerülik

Az év eleje óta több mint tízezer határsértőt fogtak el Magyarország szerb, román és horvát határszakaszán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 10. 12:02
null
Lipa, 2021. január 12. Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ illegális bevándorlók élelemért és meleg italért állnak sorban a Bosznia északnyugati részén, Bihács közelében lévõ, részben leégett lipai befogadótáborban 2021. január 11-én. A migránsok legtöbbjét fûtött katonai sátrakban szállásolták el. MTI/AP/Kemal Softic Fotó: Kemal Softic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év eleje óta immár 10 100 határsértőt fogtak el Magyarország szerb, román és horvát határszakaszán, valamin 126 ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészet miatt – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hangsúlyozta:

kiemelkedő számú, 30-40 fős csoportok is kísérletet tesznek a jogellenes határátlépésre.

Tájékoztatása szerint Szerbiába folyamatos a migránsok beérkezése, emellett a határtól dél-szerbiai táborokba szállított migránsok is rendszeresen visszatérnek a szerb–magyar határhoz. Folyamatos a visszaáramlás Bosznia-Hercegovinából is, a horvát szakasz „leküzdhetetlensége okán” az illegális bevándorlók visszamennek Szerbiába, és onnan próbálják megkísérelni az illegális határátlépést. Töretlen aa Görögországból érkezők száma is, ahol a járványhelyzet miatt kedden vezettek be szigorúbb intézkedéseket, és gyakori a migránsok között a fertőzöttség – magyarázta.

Bakondi György arról is szólt, miszerint a migrációs nyomás Brüsszelben is súlyos méreteket ölt: a város egyes kerületeibe már a buszok sem mennek be.

Az egyik brüsszeli városnegyeden áthaladó járatot például amiatt törlik, mert a buszokat rendszeresen kövekkel dobálják meg a környék lakói, Svédországban pedig vannak olyan vonatok, amelyek nem állnak meg egyes megállókban

– magyarázta a belbiztonsági tanácsadó, megjegyezve, hogy azokban az országokban, ahol a népességen belül a migránshátterűek száma meghaladja a tíz százalékot, nagyon komoly, több tekintetben visszafordíthatatlan helyzet alakul ki, hiszen ezen emberek nagy része – a szociális segély nagysága miatt – nem keres munkát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.