Soros György: Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni

A tőzsdespekuláns szerint mindkét állam „hallatlan” módon megsérti a jogállamiságot. Arról értekezik, hogy az Európai Unió nem engedhet a két ország „zsarolásának”.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 9:31
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Lengyelország ellen uszít Soros György a Project Syndicate oldalán megjelent véleménycikkében. A tőzsdespekuláns úgy fogalmazott, hogy Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni, mivel szerinte mindkét állam hallatlan módon megsérti a jogállamiságot. Soros arról értekezett, hogy az Európai Unió nem engedhet a két ország „zsarolásának” az EU hétéves költségvetése és a 750 milliárd eurós segélycsomag vitája kapcsán. Legújabb offenzívájában a milliárdos gondosan felépített kleptokráciaként említi a nemzeti kabinetet, amely szerinte „alkotmányos trükkökkel [...] kilopta az ország szemét”. A tőzsdeguru a magánalapítványok létrehozása mellett a lélegeztetőgép-beszerzést is korrupciónak nevezte, egyúttal a baloldal kétharmados győzelmét tartja kívánatosnak a 2022-es választáson. Továbbá Soros a jogállami mechanizmus meglétét már tényként kezelte, s az ő értelmezésében, ha nem fogadják el az EU új költségvetési tervezetét, akkor az év végén lejáró büdzsé azzal kiegészítve él tovább, hogy hazánk és a lengyelek nem juthatnak támogatáshoz.

Mint ismert, Soros György erős befolyást gyakorol Brüsszelre, ő maga rendszeresen egyeztet az EU-s intézmények liberális vezetőivel, köztük Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság jelenlegi alelnökével, s számos NGO-ja is folyamatosan kilincsel a brüsszeli hivatalnokoknál.

Soros György azzal vádolja a kormányt, amit ő maga akart megtenni

Soros György, a milliárdos spekuláns régóta feni a fogát Magyarországra. A kilencvenes években az OTP-ben látott fantáziát, amit akár meg is vásárolt volna, ám az üzlet végül kútba esett. Később, 2008-ban megpróbálta bedönteni a pénzintézetet, amely óriási hullámokat generált volna, ám terve ismét kudarcot vallott. Soros ma megjelent írásában pont azzal vádolja a magyar kormányt, amit ő akart megtenni: ki akarta rabolni az országot.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.